Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Parlamentul a adoptat reducerea CAS la angajator

Data aparitiei: 04 Iulie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Reducerea CAS5 puncte procentualereducerea contributiilorasigurari socialeangajator

La jumatatea acestei saptamani, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie a fost adoptata de Camera Deputatilor in calitate de for decizional.

Va reamintim ca proiectul de lege fusese adoptat, pe 24 iunie, si de Senat. Guvernul a luat aceasta initiativa legislativa pentru modificarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, urmand astfel sa se aplice o diminuare a contributiilor de asigurari sociale la angajator cu 5 puncte procentuale.

Dupa ce initial aceasta masura ar fi trebuit aplicata de la 1 iulie, mai multe impedimente au facut ca proiectul sa propuna aplicarea masurii de la 1 octombrie 2014.

Se estimeaza ca impactul bugetar va fi de 850 milioane lei, fara majorarea deficitului bugetar, asa cum a anuntat premierul Victor Ponta in luna iunie, potrivit HotNews.ro, amintind totodata ca masura nu are acordul FMI, ci este asumata de Guvern.

La acel moment, premierul a mai declarat ca masura urmeaza sa fie introdusa printr-un proiect de lege pe care Guvernul il va trimite Parlamentului si reprezinta o decizie pe care Executivul si-o va asuma.

In ce priveste aceeasi masura de reducere a CAS-ului, la jumatatea lunii iunie, ministrul Finantelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, declara:

"Este cea mai consistenta diminuare a contributiilor de asigurari sociale aplicata pentru angajator, intr-o singura etapa, in ultimii 14 ani. Aplicarea acestei masuri va contribui la atragerea investitiilor si la stimularea muncii in Romania.

Reducerea poverii fiscale asupra fortei de munca va sustine crearea de noi locuri de munca, generand efecte economice pozitive atat pentru companii, cat si pentru salariati. In esenta, stimularea ocuparii fortei de munca este cea mai buna forma de protectie sociala si de crestere a veniturilor individuale, in linie si cu recomandarile Comisiei Europene".






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X