email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Finantelor Publice despre transparenta propriei institutii. Monitorizare oficiala

mfpministerul de finantetransparentemodificariacte normative

Ministerul Finantelor Publice a transmis un comunicat prin care anunta ca este in continuare cea mai transparenta institutie publica, potrivit unei monitorizari realizate de Academia de Advocacy. Concluziile arata ca Ministerul Finantelor Publice a supus dezbaterii publice toate proiectele de acte normative initiate, precizeaza acelasi anunt.

De asemenea, se mentioneaza ca cele 64 de acte normative publicate in perioada monitorizata au starnit un mare interes, dovada fiind cele 846 de opinii primite. Rezultatul este unul imbucurator in conditiile in care 78% din totalul proiectelor de acte normative supuse consultarii publice nu au inregistrat nicio opinie scrisa.

Cercetarea "Consultarea publica sub lupa - M-am decis sa ma implic" realizata in perioada februarie - octombrie 2015, a avut ca obiectiv modul in care autoritatile si institutiile publice aplica prevederile Legii nr.52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica in Romania, precum si modul in care institutiile publice respecta dreptul constitutional al cetatenilor de a primi informatii de interes public.

La monitorizare au participat atat membri ai structurilor organizate ale societatii civile, precum si cetateni activi si implicati, beneficiari directi ai acestui proiect.

Comunicatul face trimitere si catre la un articol din Romania libera din care redam doar urmatorul fragment:

"In primul rand, a rezultat ca doar o treime din proiectele adoptate in perioada respectiva au fost supuse consultarii publice. Proportia mai buna in cazul ministerelor, care au supus procedurii legale 78% dintre proiectele actelor normative. Ministerul Finantelor publice a supus consultarii Publice toate cele 64 de proiecte adoptate; in schimb, Ministerul Fondurilor Europene a supus consultarii numai 5 din cele 24 acte normative adoptate.

In ce priveste eficienta consultarii societatii civile, cifrele sunt edificatoare: numai 4% din actele normative supuse consultarii au suferit modificari in urma acestui proces. Daca ne raportam la totalul actelor adoptate, procentajul scade la 1% - aceasta fiind masura receptivitatii autoritatilor la interventiile cetatenilor. Daca in cazul administratiei centrale lucrurile stau ceva mai bine (15% modificate), in administratia locala putem spune ca transparenta decizionala, cata e, e formala: doar pentru 2% dintre proiecte consultarea a produs modificari."

 

 

NOUTATI din Legislatia Contabila

Atentie la noutatile privind PROCEDURILE CONTABILE!


Important: modificarile fiscale privind subiectele sensibile pentru orice contabil sunt luate acum in vizor in lucrarea specializata Proceduri Contabile pentru Societati Comerciale:

• ajustarea pentru depreciere
• TVA
• contributii sociale
• contributia asiguratorie pentru munca
• impozite si taxe locale
  - decontarea unei parti din salariu
  - organizarea adunarilor generale ale actionarilor

Va oferim 40 de modele de proceduri gata scrise, in conformitate perfecta cu noua legislatie fiscala! 

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
mfpministerul de finantetransparentemodificariacte normative


Data aparitiei: 17 Decembrie 2015

Votati articolul "Ministerul Finantelor Publice despre transparenta propriei institutii. Monitorizare oficiala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X