Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Bilant microentitate in cazul reducerii semnificative a activitatii. Cum procedam?

Data actualizarii: 30 Mai 2016
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
bilant microentitatebilant contabilmicrointreprinderesituatii financiaremicroentitati

In cazul urmator, avem situatia in care societatea si-a redus semnificativ activitatea in anul 2015 (nu mai are niciun salariat si toti indicatorii au scazut). Ea se incadreaza in categoria microentitatilor la data de 31.12.2015. Ce trebuie sa prezentam in anexa la bilant referitor la acest aspect: "reducerea semnificativa a activitatii"? Cei doi asociati nu intentioneaza la acest moment sa inchida firma.

Potrivit principiului continuitatii activitarii prevazut la pct. 49 alin. (1) al OMFP 1802/2014, se presupune ca entitatea isi continua in mod normal functionarea, fara a intra in stare de lichidare sau reducere semnificativa a activitatii.

In opinia mea, avand in vedere ca activitatea s-a redus deja, la data de 31.12.2015 situatiile financiare vor reflecta o imagine fidela si nu e nevoie sa perzentati suplimentar aspecte in acest sens. Ar fi trebui sa veniti cu anumite completari daca in 2015 ati fi functionat normal si aveati cunostinta de faptul ca un 2016 urmeaza sa reduceti activitatea.

OMFP 1802/2014

"24.  ‐ Situatiile financiare anuale trebuie sa ofere o imagine fidela a activelor, datoriilor, pozitiei financiare si a profitului sau pierderii entitatii.     

25.  ‐  Daca  aplicarea prevederilor prezentelor reglementari nu este suficienta  pentru a oferi o imagine fidela a activelor, a datoriilor, a pozitiei financiare  si a profitului sau pierderii entitatii, in notele explicative la situatiile financiare sunt furnizate informatiile suplimentare necesare pentru respectarea cerintei respective."
 

Raspuns oferit pentru

www.portalcontabilitate.ro de Olguta Crevelescu - Expert Contabil

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X