Daca initial legea preventiei viza sprijinul si protectia antreprenorilor in fata unor sanctiuni pentru nereguli aflate la prima abatere, o modificare de ultima ora face ca scutirile sa se aplice si in administratia publica locala.
Incepand de saptamana viitoare, conform declaratiilor facute de ministrul pentru IMM-uri, Alexandru Petrescu, proiectul de lege privind preventia va intra in dezbatere publica incepand de saptamana viitoare.
Amanarea termenului initial s-ar fi produs din cauza ca au fost introduse in lege si componente privind administratia locala.
"In ceea ce priveste mediul de afaceri, este finalizata de circa doua saptamani, dar in urma intalnirii pe care am avut-o cu Asociatia Municipiilor din Romania, vom introduce si o componenta de preventie in ceea ce priveste administratia locala. Urmeaza ca tot schimbul de comunicare interna cu ministerele sa se finalizeze luni si sa o ridicam joi pe site-ul institutiei, de aceasta data si cu aceasta componenta suplimentara privind administratia locala, dupa care va fi intr-o consultare foarte larga, toata lumea avand acces la document", a declarat ministrul pentru mediul de afaceri, Alexandru Petrescu, citat de Mediafax.
Noul proiect al Legii Preventiei va include si unitatile administratiei publice locale (primarii, prefecturi, consilii judetene etc.) in aria de protectie fata de rigorile controalelor. Proiectul initial prevedea doar protectia firmelor private.
Totodata, va reamintim sa notificati ANAF pana la 31 martie daca platiti impozit specific in 2017! Amenzi de 5.000 lei in caz contrar!
Noile norme metodologice care clarifica aplicarea impozitului in 2017 au fost publicate de Ministerul de Finante saptamana aceasta. Despre conditiile de aplicare si exemplele de calcul oficiale am scris pe larg AICI.
Atentie! Toate firmele care aplica impozitul specific in 2017 trebuie sa notifice ANAF pana la data de 31 martie a.c. pentru a nu plati, in caz contrar, o AMENDA de pana la 5.000 lei!
Entitatile platitoare de impozit pe profit sunt OBLIGATE la plata impozitului specific, daca la data de 31 decembrie a anului precedent au indeplinit, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) aveau inscrisa in actele constitutive, ca activitate principala sau secundara, una dintre activitatile aferente codurilor CAEN prevazute mai sus;
b) nu se afla in lichidare.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete SAF-T pentru Contribuabili Mici Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor