email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratia 207 pentru anul 2017. Analiza zilei cu Irina Dumitrescu

declaratia 207cod fiscalvenituri din dobanziinregistrare fiscala

Pana la data de 28 februarie 2018 pentru veniturile nerezidentilor platitorii de venit trebuie sa depuna la organul fiscal formularul 207 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenti".

Declaratia se completeaza si se depune de catre platitorul de venit, respectiv persoana desemnata din cadrul asocierii/entitatii transparente fiscal, care au obligatia calcularii, retinerii si platii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului conform titlului VI din Codul fiscal sau conventiilor de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu alte state.

Atentie! Declaratia se completeaza si se depune si pentru veniturile scutite de impozit potrivit titlului VI din Codul fiscal sau conventiilor de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu alte state. Formularul nu se depune pentru veniturile neimpozabile in Romania, conform Codului fiscal sau conventiilor de evitare a dublei impuneri.

In categoria veniturilor scutite de impozitul pe veniturile obtinute din Romania se declara veniturile scutite de impozit conform art. 229 din Codul fiscal sau potrivit conventiilor de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu alte state, respectiv:

   a) venituri din dobanzi potrivit art. 229 alin. (1) lit. a), b), g) si h) sau potrivit conventiilor de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu alte state, dupa caz;
   b) venituri obtinute din tranzactiile cu instrumente financiare derivate utilizate pentru realizarea operatiunilor de administrare a riscurilor asociate obligatiilor de natura datoriei publice guvernamentale, venituri obtinute din tranzactionarea titlurilor de stat si a obligatiunilor emise de catre unitatile administrativ- teritoriale si venituri obtinute din tranzactionarea valorilor mobiliare emise de catre Banca Nationala a Romaniei, potrivit art. 229 alin. (1) lit. a);
   c) venituri din dividende potrivit art. 229 alin. (1) lit. c) si h) sau potrivit conventiilor de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu alte state, dupa caz;


   d) venituri din premii potrivit art. 229 alin. (1) lit. d) si e);
   e) venituri din redevente potrivit art. 229 alin. (1) lit. g) sau potrivit conventiilor de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu alte state, dupa caz;
   f) venituri din activitati de consultanta potrivit art. 229 alin. (1) lit. f);
   g) venituri realizate ca urmare a participarii in alt stat la un joc de noroc, ale carui fonduri de castiguri provin si din Romania, potrivit art. 229 alin. (1) lit. i).

Pentru completarea formularului este nevoie de codul de inregistrare fiscala al beneficiarului de venit nerezident, emis de autoritatea competenta din Romania.

Pentru inregistrarea fiscala persoanele juridice depun formularul 015 – ”Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru contribuabilii nerezidenti care nu au sediu permanent in Romania”. In cazul persoanelor fizice care nu detin cod numeric personal, altele decat persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, pentru inregistrare se utilizeaza formularul 030 – ”Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice care nu detin cod numeric personal”. In situatia in care nerezidentii realizeaza numai venituri supuse regulilor de impunere la sursa, iar impozitul retinut este final sau cu optiune de regularizare inregistrarea fiscala poate fi solicitata de catre platitorul de venit la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al acestuia.

 


de Irina Dumitrescu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia 207cod fiscalvenituri din dobanziinregistrare fiscala


Data aparitiei: 19 Februarie 2018

Votati articolul "Declaratia 207 pentru anul 2017. Analiza zilei cu Irina Dumitrescu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X