Ministerul Finantelor Publice a postat principalele modificari aduse Codului de Procedura Fiscala, care au starnit recent valva atat in mediul de afaceri, cat si in randul persoanelor fizice.
Iata care sunt cele trei modificari aduse Codului de Procedura Fiscala:
1. Introducerea unui sistem electronic pentru infiintarea si ridicarea popririlor bancare de catre organele fiscale, in limita sumelor inscrise in actele de executare silita. Ridicarea masurilor de executare silita prin poprire bancara se va realiza cu operativitate, in timp real.
Citu a promis in aceasta saptamana, la finalul unei sedinte de Guvern, ca ridicarea popririlor se va face in “cel mult o ora”.
Citeste si: Cum va fi posibila ridicarea popririi repede. Florin Citu prezinta mecanismul
2. Extinderea termenului de depunere, pana pe 25 mai, pentru declaratia unica de venit si pentru cererea privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat (formularul 230).
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Impozitarea veniturilor din chirii 2024
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
"Prorogam termenul pana la care contribuabilii persoane fizice trebuie sa-si indeplineasca obligatiile declarative si de plata a impozitului pe venit si ale contributiilor sociale, a formularului declaratie unica, privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice, formularul 230. Este vorba de prorogarea termenului de la 15 martie 2020, pana la 25 mai 2020.”, a spus ministrul de Finante.
3. Stabilirea unui nou termen pentru depunerea intentiei de restructurare, respectiv 1 februarie - 31 martie 2020 si eliminarea plafonului de 1 milion lei.
"O alta modifcare a fost la Ordonanta Guvernului 6/2019 si aici am stabilit un nou termen pentru depunerea intentiei de restructurare, respectiv in perioada 1 februarie-31 martie 2020.”, a declarat recent Citu.
Citeste mai multe informatii despre prorogarea termenului de depunere a cererii de restructurare.