Copiii nu pot face cumparaturi singuri, dar acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa ii ai in vedere ca potentiali clienti. Studiile din ultimii ani au aratat ca cei mici au o influenta semnificativa asupra parintilor cand vine vorba despre cumparaturi.
Pentru un retailer mic, un magazin fara clienti poate insemna inceputul falimentului, de aceea este important sa atragi cat mai multi clienti si sa-i fidelizezi. Iar copiii care vin impreuna cu parintii la cumparaturi ar trebui sa faca parte din publicul tinta. Iata cum sa ii atragi catre afacerea ta:
Apeleaza la parinti influenceri
Astazi, a fi influencer vine la pachet cu o multime de avantaje si oportunitati. Din ce in ce mai multi parinti s-au facut remarcati in mediul online prin povestile despre copiii lor si sfaturile despre cresterea celor mici, devenind astfel persoane care pot influenta obiceiurile de consum ale celorlalti internauti. De aceea, daca vrei ca parintii si copiii sa faca parte din publicul tau tinta, este indicat sa incepi cu influencerii. Daca reusesti sa convingi unul dintre parintii influenceri ca afacerea ta merita sa fie promovata, iar produsele pe care le oferi merita sa fie cumparate, atunci vei reusi sa atragi cat mai multi parinti si copii in magazin.
E important ca afacerea ta sa se plieze pe nevoile acestora. De exemplu, daca ai un magazin alimentar, este indicat sa ai la vanzare si produse bio, deoarece tot mai multi oameni isi doresc sa consume alimente sanatoase, chiar daca acestea sunt uneori mai scumpe. Totodata, este important sa inspiri incredere celor care trec pragul magazinului. Ofera-le intotdeauna bonul de la casa de marcat, ajuta-i sa-si puna cumparaturile in plase si ofera-le sfaturi sau indicatii doar atunci cand iti cer, pentru a nu se simti agasati.
Ofera mostre din cele mai sanatoase produse
Copiii iubesc sa primeasca gustari, mai ales daca sunt infometati sau plictisiti dupa o zi intreaga de cumparaturi. Interesul parintilor este ca cei mici sa consume doar produse sanatoase, cum ar fi cele fara zahar sau fara carbohidrati si fructe. Asadar, ofera-le celor mici mostre din produsele bio pe care le ai la vanzare si, pentru a le starni si mai mult interesul, povesteste-le de unde provine fiecare dintre acestea si cum au ajuns pe rafturile magazinului. In acest sens, este recomandat sa prepari in fata lor produsul pe care vrei sa il oferi. De exemplu, daca este ziua in care oferi mostre din sucuri naturale, invita-i sa vada cum se transforma fructele intr-o bautura sanatoasa. Sau cum, cu ajutorul unor feliatoare mezeluri, poti taia carnea pentru a prepara cele mai bune sandvisuri. Copiii iubesc povestile si descoperirile de orice fel, inclusiv cele din spatele unei gustari delicioase.
Amenajeaza un loc de joaca
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Daca cei mici vor sti ca atunci cand ajung la magazin se pot relaxa intr-un colt al copiilor, interesul lor pentru a merge la cumparaturi ar putea creste considerabil. Zonele de joaca reprezinta o modalitate excelenta de a-i tine pe copii ocupati in timp ce parintii fac cumparaturi. Fara sa mai aiba de-a face cu nerabdarea celor mici, parintii ar putea petrece mai mult timp in magazin, ceea ce ar insemna vanzari mai mari. Este important sa stabilesti de la inceput cine va avea grija de copii: fie un angajat al magazinului, fie unul dintre parinti.
In cele din urma, nu uita de imaginea magazinului. Designul acestuia ar putea functiona ca un magnet pentru parinti si copii. De aceea, este important sa afisezi la intrare un poster atractiv, poate cu unul dintre cele mai indragite personaje din desene animate care sa prezinte ofertele zilei.