Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Activitate de mediator desfasurata la sediul expertului contabil. Cum atribuim CIF?

Data actualizarii: 16 Iulie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ProceduriInregistrari si Politici Contabileexpert contabilmediatorOG 92/2003Legea 192/2006


Vom analiza mai jos cazul unui expert contabil inregistrat la Administratia financiara cu aceasta profesie liberala care, avand Cod fiscal, solicita inregistrarea unei alte activitati, si anume, de mediator la acelasi sediu.

Astfel, i s-a eliberat pentru biroul de mediator un alt Cod fiscal (alt numar) cu urmatoarea denumire: x-birou de mediator, sediu secundar al lui X-expert contabil.

Vom stabili daca s-a procedat corect prin aceasta procedura.

Solutia consultantului:

Potrivit prevederilor art. 75 din Legea 192/2006, avocatii, notarii publici, precum si membrii altor profesii liberale care dobandesc calitatea de mediator potrivit prevederilor prezentei legi pot desfasura activitatea de mediere la sediul unde isi exercita activitatea de baza.
 
Potrivit prevederilor pct.2.2 din Procedura de atribuire a codului de inregistrare fiscala pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, aprobate prin OMFP 1346/2006, in cazul in care contribuabilul desfasoara mai multe activitati autorizate sau activitatea se desfasoara in mai multe locatii, atribuirea codului de inregistrare fiscala se face numai pentru activitatea principala, la sediul principal de desfasurare a acesteia, celelalte locatii reprezentand sedii secundare si le sunt aplicabile dispozitiile art. 72 din OG 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Potrivit articolului mentionat care a devenit art. 74 din OG 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabilii au obligatia de a declara organului fiscal competent din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in termen de 30 de zile, infiintarea de sedii secundare.

Potrivit prevederilor pct. 71.2 din Normele de aplicare, declararea sediilor secundare se face prin completarea datelor corespunzatoare din declaratia privind sediile secundare.

Declaratia se depune la organul fiscal competent care va inregistra informatiile respective in registrul contribuabililor fara a atribui cod de identificare propriu sediilor secundare astfel declarate.
 
Avand in vedere aceste prevederi, apreciez ca nu trebuia sa va atribuie un alt cod de inregistrare fiscal, ci sa fie preschimbat cel initial in care sa fie mentionata si activitatea de mediator.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X