Recent, Consiliul Fiscal a prezentat punctul de vedere referitor la proiectul de rectificare bugetara pe anul 2013. Declaratiile din partea reprezentantilor au dus insa la mai multe opinii exprimate de seful Guvernului, in legatura cu eroarea produsa de Consiliul Fiscal.
In acest sens, premierul Victor Ponta a declarat:
"Domnul Gherghina este cel mai fericit cand vede ca vin banii de la Uniunea Europeana, si pe buna dreptate. Poate prezentati datele oficiale, pentru ca aceia de la Consiliul Fiscal au avut o mica eroare, in sensul in care 1,47 miliarde de euro incasati din 2,5 miliarde euro (...) Mai discutati cu dansii o data, ca nu e grav sa gresesti, ci sa perseverezi".
Acesta a tinut sa revina asupra informatiilor privind majorarile de taxe, afirmand ca este vorba despre doua modificari ce vor fi compensate din alte zone.
"(...) Va rog pe toti ministrii si secretarii de stat sa anuntati foarte clar, pana cand mergem in Parlament, la inceputul lunii septembrie, sa prezentam acordul cu FMI, doua cresteri. Am scazut TVA la paine si am crescut accizele la alcool, yachturi si ceasuri, si cred ca am facut foarte bine. E o masura social-liberala si un lucru foarte bun.
In al doilea rand, n-am mai incasat contributiile la sanatate de la pensionarii cu 740 de lei, iar de la 1 ianuarie 2014 compensam cu plata doar la sanatate la veniturile din chirii, nimic altceva.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Nici 12, nici 21 de taxe, nici 2.500 de taxe. E vorba despre doua lucruri bune pe care le-am compensat de undeva si cred ca am facut foarte bine", a afirmat Ponta.
Consiliul Fiscal a apreciat, marti, in completarile facute la opinia preliminara privind proiectul de rectificare bugetara pe anul 2013, drept realista prognoza de crestere economica de 2% pentru anul 2013, pentru Romania, in conditiile in care un an agricol cel putin normal va contribui substantial la rata de crestere economica.
Sursa: Agerpres