email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Acordul cu FMI al Romaniei s-ar putea incheia

ANREmajorarepretul gazuluiacordulFMIeconomistii


O interventie BNR pe cursul leului ar putea duce la incheierea acordului cu FMI. Un raport transmis  la 27 iunie clientilor corporate ai ING mentioneaza urmatoarele:

"Leul a testat pragul de 4,3850/EUR in sedinta de joi insa ceva ce semana puternic cu o interventie valutara i-a limitat aprecierea la nivelul de 4,3820/EUR. Moneda nationala nu a reusit sa mentina aceasta apreciere si a inchis ziua la 4,3890/EUR. Totusi, consideram ca asemenea pasi minusculi sustin increderea pietei de a impinge moneda nationala dincolo de pragul 4,38/EUR. Aceasta probabil nu se va intampla in sedinta de vineri avand in vedere ca semnele din pietele corelate sunt relativ pozitive insa miscarea activelor respective este una slaba".

In acelasi timp, decizia guvernului de a a nu majora pretul gazului in cazul consumatorilor casnici de la 1 iulie a fost prezentata oficial la aceeasi data. HotNews.ro aduce clarificari cu privire la efectele acestei decizii:


"Aceasta informatie este importanta pentru perspectiva inflatiei pe termen scurt, majorarea respectiva s-ar fi tradus intr-un impact initial asupra ratei inflatiei de aproximativ 0,1ppt si mai este o majorare similara planificata pentru luna octombrie a carei probabilitate pare sa fi scazut dupa decizia de astazi. Aceasta informatie este probabil si mai importanta pentru perspectiva acordului cu FMI in conditiile in care liberalizarea preturilor energiei era un obiectiv al acordului iar la inceputul saptamanii presedintele ANRE declara ca majorarea din iulie nu va fi de 3% cum fusese stabilit initial ci de numai 2% multumita ajustarii unor componente ale pretului".

In aceasta privinta, economistii bancii olandeze au declarat:

"O asemenea schimbare brusca de directie pare stranie si ar putea limita sansele continuarii acordului cu FMI, acord ce in prezent pare suspendat dupa o evaluare trimestriala ratata. Acelasi lucru se poate spune si despre majorarile salariale selective operate de executiv la cateva zile de la esuarea evaluarii (in cazul militarilor si angajatilor din serviciile secrete). Am ales astfel titlul raportului de astazi apeland in joaca la legea lui Betteridge, o vorba ce spune ca raspunsul tuturor titlurilor ce se incheie cu semnul intrebarii este nu. Desi acesta nu este (inca) scenariul nostru de baza, majoritatea semnelor sugereaza ca probabilitatea sa este ridicata si in crestere".



de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Vreti sa treceti pe ZERO factura de energie electrica?


Descoperiti lucrarea "Prosumatori. Energie electrica. Accize. Obligatii fiscale"!

Afla totul de la A la Z despre activitatea de prosumator si legislatia in vigoare, de la:

❱❱ definitia prosumatorului si a activitatii desfasurate de acesta, pana la
❱❱ inregistrarile fiscal-contabile cerute de lege
❱❱ declaratiile fiscale
❱❱ facilitatile permise

Profitati de FACILITATILE LEGISLATIVE oferite PROSUMATORILOR

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ANREmajorarepretul gazuluiacordulFMIeconomistii


Data aparitiei: 27 Iunie 2014

Votati articolul "Acordul cu FMI al Romaniei s-ar putea incheia":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X