Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Ce obligatii avem la inchiderea unui sediu secundar?

Data actualizarii: 14 Mai 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
memoria fiscalaobligatiiinchiderea unui sediu secundarpunct de lucruFormularul 060

Societatea intentioneaza sa inchida sediul secundar. Care sunt actele pe catre trebuie sa le depuna la administratia financiara? Va fi nevoie si de memoria fiscala?

Pentru desfiintarea punctului de lucru aveti urmatoarele obligatii:

1. Redactarea hotararii adunarii generale sau daca este asociat unic decizia acestuia prin care se doreste inchiderea punctului de lucru
 
2. Depunerea dosarului la ONRC unde este inregistrat sediul social al societatii.

Astfel, la dosarul de inchidere a unui punct de lucru, sunt necesare urmatoarele documente: certificatul constatator care a fost eliberat de Registrul Comertului pentru autorizarea punctului de lucru, actele societatii comerciale, copie dupa CI asociat/asociati si stampila societatii, Hotararea Adunarii Generale/Decizie Asociat Unic, delegatie si formular de cerere de mentiuni.

3. Pentru inchiderea punctului de lucru la organul fiscal in a carui raza terioriala se afla punctul de lucru se depun urmatoarele documente:

 -Formularul 060- Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru sediile secundare in 2 exemplare (cu mentionarea scoaterii din evidenta privind impozitul pe salarii si pe venituri asimilate salariilor)

- hotarare A.G.A./decizie asociat unic cu optiunea contribuabilului de desfiintare a sediului secundar (copie)
- C.U.I. sediu secundar
-certificat constatator de la Registru comertului;

In situatia in care detineti casa de marcat, va trebui sa faceti si demersurile necesare pentru inregistrarea dezinstalarii casei de marcat de  la adresa punctului de lucru inchis.in acest sens trebuie sa contactati firma de unde ati achizitionat casa de marcat.

Termenul de depunere a documentelor privind deschiderea /inchiderea punctului de lucru este de 30 de zile de la data infiintarii sau de la producerea modificarilor, la organul fiscal in a carui raza terioriala se afla punctul de lucru.

 

Raspuns ofeirt pentru www.portalcontabilitate.ro de Dana Hristu, consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X