email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi dispozitii ANAF privind inregistrarea impozitului pe venitul din salarii

impozit pe venitsedii secundarecont unicLegea 85/2006

ANAF a emis Ordinul nr. 1752 pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1314/2007 pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor platite de contribuabili in contul unic si de stingere a obligatiilor fiscal inregistrate de catre acestia:

Art. I
Anexa 1 – Metodologia de distribuire a sumelor platite de contribuabili in contul unic si de stingere a obligatiilor fiscale inregistrate de catre acestia, la Ordinul presedintelui ANAF nr. 1314/2007, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 658 din 26 septembrie 2007, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

Dupa capitolul 7 – „Distribuirea sumelor platite in contul unic de contribuabilii aflati sub incidenta Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei, cu modificarile ulterioare”, se introduce un nou capitol, capitolul 7.1 – „Inregistrarea impozitului pe venitul din salarii platit de contribuabilii care au sedii secundare inregistrate ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor” cu urmatorul continut:

30.1. In intelesul dispozitiilor prezentului articol, prin contribuabil se intelege orice persoana fizica ori juridica sau orice alte entitate fara personalitate juridica obligata la plata impozitului pe venitul din salarii datorat de salariatii care isi desfasoara activitatea la sediul principal si la sediile sale secundare.

30.2. In conformitate cu dispozitiile legale in materie, contribuabilii au obligatia de a depune „Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”, cod 112, prin care se individualizeaza obligatiile fiscale reprezentand impozit pe venitul din salarii datorat de salariatii care isi desfasoara activitatea la sediul principal si la sediile secundare ale acestora.

30.3. Distribuirea sumelor platite in contul unic 20.47.01.01 „Venituri al bugetului de stat – sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic, in curs de distribuire” si stingerea obligatiilor fiscale datorate de contribuabili, se vor efectua in mod corespunzator, potrivit dispozitiilor prezentei proceduri.

Cititi aici tot continutul Ordinului ANAF.

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozit pe venitsedii secundarecont unicLegea 85/2006


Data aparitiei: 25 Februarie 2011

Votati articolul "Noi dispozitii ANAF privind inregistrarea impozitului pe venitul din salarii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X