email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vanzare bonuri valorice. Care sunt inregistrarile contabile?

vanzare bonuri valoricemonografieinregistrari contabilemarfadiscountbonul fiscal

In analiza de mai jos, facem referire la o firma (A) care doreste sa vanda bonuri valorice achizitionate de la firma B. Intre firma A si firma B exista un contract in baza caruia firma A primeste un discount de 0,5% din valoare direct (ex. firma A comanda si vireaza in contul firmei B suma de 9.950 ron si primeste bonuri valorice de 10.000 ron de diferite tipuri specificate pe factura in tip, bucati, valoare si TVA).

Aceste bonuri valorice achizitionate urmeaza o parte a fi vandute la clienti din magazinele proprii, iar o parte folosite in activitatea proprie. Din cei 10.000 ron - 9000 ron vanduti la clienti in mai multe zile si 1.000 ron in folos propriu. Retinem ca respectivele bonuri valorice nu pot fi vandute decat la valorea inscrisa pe ele.

Stabilim astfel daca pe bonul fiscal este suficient sa apara Bon Valoric sau daca trebuie alocata cate o tasta sau un cod pentru fiecare tip de bon vandut.

De asemenea, vom vedea ce cod CAEN ar trebui sa aiba firma A pentru efectuarea acestor operatiuni si care ar fi inregistrarile contabile cronologic sub forma de monografie.

Pentru dvs. aceste bonuri valorice pe care le vindeti sunt marfa - asa ca orice cod caen care va permite sa vindeti marfa in general (nu una anume specifica) cu amanuntul este in regula.

Faceti comanda si plata : 401 = 5121  9.950 lei
Cand le cumparati le receptionati pe baza de NRCD
371 = 401   100 bonuri x 100 lei = 10.000 lei

Pentru ca bounurile au o valoare fixa si un numar fix - nu puteti inregistra discount-ul ca pe o reducere comerciala primita direct pe factura pentru ca asta ar diminua valoarea marfurilor. Asa ca propun sa inregistrati reducerea ca pe una financiara (ceea ce de fapt si este pentru ca platiti inainte de termen):

401 = 767   50 lei

Bonurile vandute :

4111 = 707   9.000

Descarcarea de gestiune : 607 = 371  9.000


Bonurile utilizate in activitatea proprie se reclasifica din Marfa in Alte valori:    5328 = 371
Cand le utilizati inregistrati plata cu ele : 401 = 5328.

Pe casa de marcat este suficient sa apara Bon valoric, evidenta diferitelor bonuri fiind argumentata cu ajutorul Fiselor de magazie pentru fiecare tip in parte.

Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro



de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
vanzare bonuri valoricemonografieinregistrari contabilemarfadiscountbonul fiscal


Data aparitiei: 15 Septembrie 2014

Votati articolul "Vanzare bonuri valorice. Care sunt inregistrarile contabile?":
Rating:

Nota: 3.17 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X