Black Friday a trecut, ne-am mai adaugat produse in raft, ne-am reorganizat poate si activitatea din ultimele luni. Ne apropiem de final de an si suntem impinsi de la spate sa ne gandim la Craciun de la beculetele instalate deja pe stalpi, de la dulciurile in pachet de sarbatoare, instalate in magazine inca de acum trei saptamani.
Ne grabim intr-o perioada in care timpul ni se pare ca zboara pe langa noi si incercam sa-l incetinim, dar societatea nu ne ajuta foarte mult, nu-i asa?
Inchiderea exercitiului financiar e o sarcina obligatorie, cum ramane insa cu bilantul personal? Este aceasta o sarcina pe care o vedem ca fiind obligatorie fata de noi insine? Este un lucru pe care l-am trecut anul acesta in agenda ca pe ceva obligatoriu sau care nu suporta amanare?
Bilantul personal poate face ordine acolo unde goana timpului a facut mai multa dezordine decat am fi suportat noi. Cu pixul in mana, trecem pe hartie ceea ce s-a indeplinit de la inceputul anului si pana acum. Mai jos, indraznim sa trecem si planurile ramase infaptuite numai pe jumatate. Si, putin mai jos, lansam lista lucrurilor pe care ne vedem nevoiti sa le amanam pentru 2015.
Cum arata acest bilant si cum arata aceste liste separate? Sunt multe lucrurile pe care le-ati facut? Sunt multe cele pe care le amanati pentru 2015?
Pentru mine, recunosc, sunt destul de multe cele pe care le voi amana. Si sunt multe si cele pe care le-am facut doar pe jumatate. Dar iata ca un an nu poate fi controlat in totalitatea. Si facand acest personal inainte de Craciun, incercand sa o iau astfel inaintea sarbatorilor si sa reusesc sa tai astfel de pe lista chiar bilantul, imi dau seama ca am trecut pe langa o solutie mai buna: bilantul lunar.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Manual de politici contabile - Stick USB
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Imi imaginez ca daca am avea luna de luna un astfel de bilant personal, la finalul celor 30 de zile ne-am acorda cateva momente in care, linistiti, ne-am intreba ce anume din ce ne doream s-a indeplinit pana la acel moment si ce avem de facut mai departe, chiar a doua zi, pentru ca ceea ce vrem sa devina realitate.
E un exercitiu bun pe care imi doresc sa il aplic in 2015. dupa cum vedeti, l-am facut si acum fiindca ne apropiem de finalul lunii si trebuie deja sa tai cateva proiecte de pe lista. De data aceasta, duse pana la capat. Si, recunosc, nu am terminat nici in ziua de astazi acea carte care te invata cum sa duci lucrurile la bun sfarsit. Iata, asadar, ca se poate si fara!
|