Potrivit declaratiilor facute de fostul ministru delegat al Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism (DIMMMAT), Florin Jianu, in conferinta de bilant al mandatului sau, distribuirea sectoarelor IMM-urilor si turismului intre doua ministere, Economie si Energie, va fi o provocare pentru noii ministri, cu atat mai mult cu cat sectorul energetic ale alt tip de structura.
Potrivit Agerpres, Jianu a declarat:
"De acum inainte, nu cred ca cineva, in Romania, isi va mai permite sa nu respecte dialogul cu partenerii sociali. Toate initiativele mele legislative au fost luate impreuna cu partenerii din mediul de afaceri. Cei care se vor ocupa, in continuare, de sectorul IMM-urilor vor trebui sa aiba ca prioritate introducerea pe scara larga a instrumentelor de finantare cat mai diverse".
Totodata, in mandatul sau, Florin Jianu a adoptat 25 de initiative pentru dezvoltarea mediului de afaceri. "Testul IMM" a fost aplicat de opt ori pana in prezent, iar Legea intreprinzatorului debutant a dus la infiintarea de 6.000 de firme si crearea a peste 10.000 de locuri de munca.
"Cred ca oricine are o functie publica trebuie sa aiba o experienta in mediul privat pentru a performa. Daca ar fi sa dau un sfat celor care urmeaza la conducerea ministerului, i-as ruga sa asculte vocea intreprinzatorilor, sa aiba un dialog constant cu mediul de afaceri. Din birou, din sala de sedinte a Guvernului, nu poti culege si rezolva problemele reale ale mediului de afaceri. Eu ma voi retrage in mediul privat. Nu a fost cerinta mea sa vin la conducerea Departamentului, a fost invitatia premierului Victor Ponta", a precizat Florin Jianu, citat de aceeasi sursa.
De asemenea, Agerpres informeaza ca bugetul total alocat in 2015 pentru programele nationale dedicate dezvoltarii si sprijinirii IMM-urilor este mai mare cu 23,4% comparativ cu 2014, respectiv de 205 milioane de lei fata de 166 milioane de lei.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic