Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Decontare cost transport angajat cu autoturismul propriu. Care sunt obligatiile privind bonul fiscal?

Data actualizarii: 29 Decembrie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
bon fiscalcombustibilcheltuieli transportdecontare cheltuielicodul fiscal

In cazul deplasarii unui salariat cu autoturismul proprietate personala in afara localitatii unde isi are locul de munca, stabilim daca se pot deconta cheltuielile de transport fara existenta unui bon fiscal si daca se poate lua in calcul pretul de referinta al combustibilului din luna in care a avut loc deplasarea.

Cum sa ai evidente contabile profesioniste pentru orice operatiune de transport. Rapid si fara stres!

Detalii aici

Angajatorul poate asigura salariatului contravaloarea costurilor de deplasare pentru transportul intre localitatea de domiciliu si localitatea unde se afla locul de munca, la nivelul unui abonament lunar, pentru situatia in care nu se asigura locuinta sau nu se suporta contravaloarea chiriei, aceasta suma nefiind asimilata venitului salarial si nefiind impozitata, conform art.55 alin.4 lit.a) si f) Cod fiscal.

In acest caz nu este necesar ca salariatul sa predea angajatorului bonul fiscal de achizitie a combustibilului, valoarea decontarii fiind plafonata la nivelul abonamentului lunar cu transportul specific necesar deplasarii (tren, microbuz).

Daca este vorba de un contract de comodat, prin care angajatul foloseste autoturismul si in folosul firmei, atunci pentru a i se deconta cv costului cu combustibulul este obligatoriu sa predea bonul fiscal, cu mentionare CUI-iului societatii, denumirea si nr auto, acesta fiind document justificativ pentru inregistrarea in evidentele contabile.

Singura exceptie cand nu se impune predarea bonului fiscal pentru decontarea transportului este cand se deconteaza deplasarea cu autoturismul proprietate personala a unui salariat in delegatie .


In acest caz, posesorul autoturismului poate primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi pe distanta cea mai scurta, conform art. 16 coroborat cu art.24 HG 1860/2006.
 

Raspuns oferit pentru

www.portalcontabilitate.ro de Marilena Radulescu - Economist si expert contabil

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X