Speta urmatoare da ca exemplu situatia concreta in care s-a tastat eronat pe casa de marcat suma de 7.160 lei in loc de 160 lei. Casierul a intocmit o sesizare in care a mentionat bonul tastat gresit numarul, valoarea, data, ora si minutul atasand bonul fiscal tastat eronat.
S-a emis o decizie prin care se aproba corectarea bonului fiscal. In contabilitate s-a inregistrat pe baza acestor documente suma de 160 lei. Pe Z a ramas tastata suma de 7.160 lei.
- Ian 2039 locuri
disponibileSeminarul National de Fiscalitate si Contabilitate, editia 150
2025, Hotel Crowne Plaza****, BucurestiVezi detaliiInscriere - Ian 2096 locuri
disponibileVideo Seminarul National de Fiscalitate si Contabilitate - CU intrebari
2025, Platforma www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere - Ian 20100 locuri
disponibileVideo Seminarul National de Fiscalitate si Contabilitate - FARA intrebari
2025, Platforma www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere - Ian 3125 locuri
disponibileSeminarul National de Fiscalitate si Contabilitate, editia 151, Poiana Brasov
2025, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Ian 3125 locuri
disponibileSeminarul National de Legislatia Muncii, editia 76, Poiana Brasov
2025, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere
Urmeaza sa stabilim daca s-a procedat corect sau daca trebuia anulat integral bonul fiscal si concomitent sa se emita un bon fiscal de 160 lei.
Cadrul legislativ: regimul utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale este reglementat de prevederile OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si respectiv de Normele metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 479/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Conform art. 36 din Hotararea de Guvern precizata mai sus, sunt prevazute masurile ce trebuie luate in situatia in care este necesara corectarea sau anularea inregistrarii unei operatiuni dupa emiterea bonului fiscal. Asadar, pentru corectarea sau anularea inregistrarii unei operatiuni dupa emiterea bonului fiscal utilizatorul intocmeºte un dosar care va cuprinde:
a. sesizarea scrisa a persoanei care a efectuat gresit operatiunea, cu precizarea motivatiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum si a numarului de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei si minutului emiterii acestuia;
b. decizia scrisa de aprobare a corectarii operatiunii gresit efectuate, emisa de directorul financiar-contabil, contabilul-sef sau de alta persoana care raspunde de gestionarea patrimoniului unitatii;
c. copie de pe nota sau notele de receptie si constatare de diferente, intocmite de la ultima inventariere pana la zi, prin care a fost stabilit pretul cu amanuntul al produsului sau produselor inregistrate gresit in aparatul de marcat electronic fiscal;
d. nota de contabilitate care reflecta operatiunea efectuata.
Astfel, acest dosar va sta la baza inregistrarii corecte a operatiunii in contabilitate, justificand diferenta dintre suma ce apare pe bonul fiscal si suma diferita inregistrata sau stornarea integrala a sumei de pe bonul fiscal anulat.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Manual de politici contabile - Stick USB
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Gabriel Apostolescu (Gabriel Apostolescu face parte dintr-o cunoscuta societate de contabilitate, expertiza contabila)