Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

ANAF isi modernizeaza programele si sistemele digitale. Costurile vor fi de 15 milioane de euro in 4 ani

Data aparitiei: 21 Aprilie 2016
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
anafvamievaziune fiscalaimporturivamuirea marfurilorproceduri vamale

Evaziunea fiscala va avea de infruntat noi cai de combatere pe care ANAF le pregateste in perioada urmatoare. In primul rand, o actualizare a sistemelor de verificare va fi facuta pentru vamile Romaniei. Noile sisteme informatice moderne vor permite astfel o mai buna desfasurare a muncii in aceste zone si va permite o verificare mai buna a marfurilor si a persoanelor.

Aceste masuri sunt impuse prin conditii care tin de aliniera la normele europene si vin totodata cu o urmare care sprijina lupta impotriva evaziunii fiscale. La acest moment, tara noastra inregistreaza pierderi de ordinul miliardelor de lei din cauza ca firmele evita taxele si birocratia din vama, informeaza Digi24.net.

Vama electronica e noua transformare pe care ANAF doreste sa o vada devenita realitate. O comunicare online eficienta, echipamente noi, programe de instruire si alte sisteme necesare vor ajunge, estimeaza ANAF, la 15 milioane euro in urmatorii 4 ani.

 "Intentionam sa inlocuim toate procedurile vamale pe suport hartie cu proceduri electronice, cu scopul de a crea un mediu electronic pentru vama si comert", a declarat Claudiu Ardeleanu, seful Directiei Generale a Vamilor.

De asemenea, Dragos Doros, presedintele ANAF, a precizat, citat de Digi24.net: "Suntem in proces de simplificare care nu totdeauna inseamna date mai putine, ci poate mai multe, dar in acelasi principiu al simplificarii".

Conform datelor anuntate, in 2015, au fost prelucrate de catre vamesi 1,5 milioane de declaratii, fiind de asemenea controlate 20 milioane de calatori si 6 milioane de masini si tiruri.

In ce priveste procedurile dificile si obstacolele care se ivesc din aceasta cauza, Mihai Ionescu, secretarul general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania, pentru aceeasi sursa, a declarat:

"In special importatorii evita sa lucreze in Romania sa faca importuri direct in Romania din motive de TVA - la noi se cere plata TVA-ului in vama si ca atare isi deschid puncte in tarile din apropiere - in Bulgaria, Ungaria si pe unde mai au ei legaturi, de unde marfa intrand in Uniunea Europeana vine la noi fara niciun fel de problema".

Pierderi se acumuleaza si din cauza faptului ca vamuirea marfurilor nu se face in Romania, ci in statele vecine, astfel ca se pierde un procent de 20% din taxele pe care tara noastra le-ar putea incasa, aminteste aceeasi sursa.

 

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X