email
MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.

Declararea modificarilor ulterioare ale datelor din declaratia de inregistrare fiscala

Declararea modificarilor ulterioare ale datelor din declaratia de inregistrare fiscala
cod fiscaldeclaratia 700impozit pe venittva

Modificarile ulterioare ale datelor din declaratia de inregistrare fiscala trebuie aduse la cunostinta organului fiscal central, in termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin completarea si depunerea declaratiei de mentiuni.

Termenul de 15 zile este termenul general prevazut de Codul de procedura fiscala si se aplica atunci cand legislatia nu prevede un termen pentru declararea modificarilor. Exista situatii in care modificarile se declara la alte termene, expres prevazute de Codul fiscal.

Spre exemplu:

    • Conform art. 55 din Codul fiscal persoanele juridice romane platitoare de impozit pe profit comunica organelor fiscale competente aplicarea sistemului de impunere pe veniturile microintreprinderilor, pana la data de 31 martie inclusiv a anului pentru care se plateste impozitul pe veniturile microintreprinderilor.

    • In cazul in care, in cursul anului fiscal, conditiile privind detinerea capitalului social precum si conditia privind starea de dizolvare urmata de lichidare nu mai sunt indeplinite o microintreprindere comunica organelor fiscale competente iesirea din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor, pana la data de 31 martie inclusiv a anului fiscal urmator.

    • Conform art. 322 din Codul fiscal, daca o persoana inregistrata in scopuri de TVA care aplica perioada fiscala trimestrul calendaristic efectueaza o achizitie intracomunitara de bunuri taxabila in Romania, perioada fiscala devine luna calendaristica iar persoana impozabila trebuie sa depuna o declaratie de mentiuni la organul fiscal competent, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la finele lunii in care intervine exigibilitatea achizitiei intracomunitare care genereaza aceasta obligatie.


    • Conform Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activitati, intrarea/iesirea din acest sistem se comunica organelor fiscale teritoriale pana la data de 31 martie inclusiv a anului urmator.
 

Declaratia de mentiuni se depune si in situatia in care contribuabilul/platitorul constata erori in declaratia de inregistrare fiscala.

Incepand cu anul 2018, declararea mentiunilor privind vectorul fiscal se poate efectua prin mijloace electronice de transmitere la distanta utilizand Formularul 700 - Declaratie pentru inregistrarea/modificarea in mediu electronic a categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal, formular ce se transmite exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul internetului, pe site-ul ANAF.

Acest formular se utilizeaza, ulterior inregistrarii fiscale, pentru inregistrarea in vectorul fiscal a unor noi categorii de obligatii fiscale sau modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise initial in vectorul fiscal.  Este vorba de modificarile intervenite in datele declarate prin formularele:

- Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni/Declaratia de radiere pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica (010);

- Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni/Declaratia de radiere pentru contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente (013);

- Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni/Declaratia de radiere pentru contribuabilii nerezidenti care nu au sediu permanent in Romania (015);

- Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni/Declaratia de radiere pentru persoanele juridice straine care au locul de exercitare a conducerii efective in Romania (016);

- Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane fizice romane si straine care detin cod numeric personal (020);

- Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoane fizice care nu detin cod numeric personal (030);

- Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni/Declaratia de radiere pentru institutii publice (040);

- Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni/Declaratia de radiere pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere (070).


Formularul NU se depune pentru:

   - modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit, de catre contribuabilii platitori de impozit pe profit (aceasta se realizeaza prin depunerea formularului 012 "Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit");

   - efectuarea optiunii de modificare a anului fiscal (aceasta se realizeaza prin depunerea formularului 014 "Notificare privind modificarea anului fiscal").

de Irina Dumitrescu

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cod fiscaldeclaratia 700impozit pe venittva

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 21 August 2018


Votati articolul "Declararea modificarilor ulterioare ale datelor din declaratia de inregistrare fiscala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

PFA - Cheltuieli deductibile

Intrebare: Buna ziua,

Am cateva intrebari. Poate exista cineva care are amabilitatea sa-mi raspunda.

1. Suma deductibila pt delegatie in tara este 2,5x13?
2. Suma deductibila pt cazare neoficiala este 30 lei?
3. Suma platita unui contabil, in baza unui contract, pt a-mi verifica inregistrarile contabile in vederea intocmirii declaratiei de inchidere a anului, este deductibila integral sau deloc?
4. Suma platita unui avocat , in baza unui contract, pt a ma reprezenta intr-un proces de recuperarea banilor de la un client rau platnic, este deductibila integral sau deloc?

Multumesc anticipat.

Raspuns: Multumesc foarte mult.... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 21 August 2018 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 1 + 1 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

Stiri si analize economice
SATI

Atentie, Contabili!

Modificari in Codul Fiscal 2020 - ATENTIE la noile Proceduri Contabile!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X