email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF a dat startul unei campanii de controale. Vor fi desfasurate 150.000 de actiuni pana la finalul anului 2019

ANAF a dat startul unei campanii de controale. Vor fi desfasurate 150.000 de actiuni pana la finalul anului 2019
control anaflegea preveniriicase de marcatesalonare la plata

Agentia Nationala de Administrare Fiscala anunta ca a demarat o ampla campanie de controale incepand cu 1 august. Rolul acestei actiuni este de a combate evaziunea fiscala si de a creste conformarea la declararea obligatiilor fiscale.
 

Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, a anuntat din iulie ca in aceasta luna va incepe un program mai amplu de verificari. "Vom incepe acum in august un program mai amplu de verificari, in care vor fi implicati si colegii de la Ministerul Muncii. Vor fi verificari pentru partea de evaziune fiscala, pentru partea de munca la negru. Vor fi ANAF, ITM si alte structuri. Avem, slava Domnului, zone de evaziune.”


Controale ANAF in 2019: ce zone si ce domenii sunt vizate?


In aceasta campanie este vizata, in principal, zona Bucuresti - lIfov. In vederea desfasurarii in bune conditii a actiunii, efectivele au fost suplimentate cu 200 de inspectori.

In acest an vor fi desfasurate 150.000 de controale care au aceasta tematica de control.

Controalele sunt efectuate in baza analizelor de risc si vor pune accent pe preventie si indrumare. Controalele vor determina identificarea in timp real a erorilor, care, daca sunt remediate in timp util, vor determina plata unor obligatii fiscale accesorii mai mici, in comparatie cu cele rezultate in urma unei inspectii fiscale generale.

Contribuabilii au posibilitatea de a-si corecta declaratiile si de a se conforma la plata obligatiilor, potrivit legii. In cazul in care contribuabilii verificati refuza sa se conformeze sau sunt constatate abateri semnificative, acestia vor face obiectul unor investigatii suplimentare.

Controalele vizeaza, in principal, domeniile alimentatie publica, constructii, transport, comert, dar si combaterea muncii la negru, impreuna cu Inspectia Muncii, fara insa a se limita la acestea.


Noile case de marcat, in atentia inspectorilor ANAF


De asemenea, in cadrul actiunii, inspectorii antifrauda vor verifica inclusiv modul in care contribuabilii respecta obligatia legala privind dotarea si utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic.

“Ajunge! Au fost n situatii de amanare, de amanare, de amanare. Regula este regula si este pentru toti", a mai declarat Teodorovici.


Ministerul Finantelor Publice a propus recent, printr-un proiect de act normativ, eliminarea contraventiei referitoare la nerespectarea de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevazute de lege, de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic (art.10 lit.cc) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.28/1999) de sub prevederile Legii preveniri nr.2/0/2017.

Masura este necesara deoarece operatorii economici care incalca obligatia de dotare cu noile dispozitive nu au motive obiective pentru neconformare, mai ales ca, o perioada indelungata, Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala au desfasurat numeroase campanii de informare cu privire la obligativitatea dotarii agentilor economici cu noile case de marcat, iar perpetuarea acestei situatii ar duce la discriminarea operatorilor economici corecti.


 Esalonarea la plata a obligatiilor fiscale, o solutie pentru contribuabili

In ceea ce priveste plata obligatiilor fiscale, institutia reaminteste contribuabililor ca, in cazul in care se afla in dificultate generata de lipsa temporara a disponibilitatilor banesti, au posibilitatea de a solicita organului fiscal esalonarea la plata a obligatiilor fiscale.

Totodata, prin Ordonanta privind instituirea unor facilitati fiscale, au fost prevazute masuri de restructurare a obligatiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018, pentru debitorii care au datorii mai mari de un milion de lei, bazate pe un plan de restructurare, plata esalonata, monitorizare si supraveghere fiscala, pe perioada inlesnirilor. Acelasi act normativ prevede si anularea accesoriilor aferente debitelor inregistrate la data de 31.12.2018 si care sunt sub un milion de lei, in cazul in care sunt achitate obligatiile fiscale principale, pana la data de 15 decembrie 2019.

Masurile ce urmeaza a fi aplicate in cadrul acestor actiuni, vor fi atent monitorizate, fiind coordonate atat la nivelul conducerii ANAF, cat si la nivel local si regional, pentru a se atinge scopul propus si pentru a se evita orice abuz.
 

 ANAF pune la dispozitia contribuabililor adresa de email presa@anaf.ro, la care acestia pot transmite propuneri si sugestii sau isi pot exprima opinia cu privire la actiunea de verificare: la care au fost parte, astfel tncat conducerea institutiel sa aiba cunostinta de eventualele probleme cu care contribuabiliii s-au confruntat, pe parcursul verificarilor.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
control anaflegea preveniriicase de marcatesalonare la plata


Data aparitiei: 05 August 2019

Votati articolul "ANAF a dat startul unei campanii de controale. Vor fi desfasurate 150.000 de actiuni pana la finalul anului 2019":
Rating:

Nota: 4.28 din 5 din 9 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X