V-am pregatit un scurt ghid fiscal despre introducerea facturilor stornate in Declaratia 394. Specialistul nostru prezinta, in randurile urmatoare, in ce cartus trebuie inscrise facturile anulate si stornate.
Alte informatii importante oferite de expertul nostru in domeni au legtura cu datele pe care le contine cartusul respectiv.
Facturi stornate in D394: raspunsul specialistului
La fiecare sectiune C, D, E, F atat in coloana "Baza impozabila cat si in coloana "Taxa pe valoarea adaugata" se inscriu valoarea bazei impozabile, in lei respectiv valoarea TVA, in lei, aferenta livrarilor/prestarilor/achizitiilor, inclusiv cele pentru care se aplica taxarea inversa, precum si valoarea bazei impozabile/valoarea TVA aferenta facturilor de stornare, defalcate pe cote de TVA (24%, 20%, 19%, 9%, 5%).
In cazul in care baza impozabila/taxa pe valoarea adaugata este negativa, valoarea totala a acesteia se inscrie cu semnul (-).
Facturile anulate si stornate se vor inscrie in cartusul I. Alte informatii
Acest cartus contine:

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile

Manual de politici contabile - Stick USB

Operare SAGA Exemple practice si recomandari
• numarul total de facturi emise in perioada de raportare prevazuta la art. 322 din Codul fiscal, de la seria nr. .../la seria nr. ..., din care:
• seria si numarul facturilor stornate; factura stornata reprezinta factura emisa de persoana impozabila, a carei valoare totala este negativa;
• seria si numarul facturilor anulate; factura anulata reprezinta factura emisa de persoana impozabila, netransmisa beneficiarului, operatiunile inscrise in aceasta nefiind inregistrate in contabilitatea persoanei impozabile;
Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Gabi Popescu - Auditor financiar.