email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificarile din legislatia europeana trebuie sa fie operate si in Codul fiscal romanesc

directiva CEcodul fiscalConsiliul Uniunii Europenelegislatieprodus informatic


In orice moment trebuie sa existe o concordanta deplina intre prevederile „Titlului VI. Taxa pe valoarea adaugata” din Codul fiscal al Romaniei si prevederile „Directivei 2006/112/CE a Consiliului UniuniiEuropene din 28 noiembrie 2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata”.


In cazul in care, incepand cu o anumita data, intervin modificari in prevederile Directivei 2006/112/CE, acestea trebuie sa se reflecte, de la aceeasi data, si in prevederile Codului fiscal, lucru usor derealizat pentru noi (daca avem capacitatea sa lucram corect si cu profesionalism) ca urmare a faptului ca modificarile respective (din legislatia comunitara) se aplica dupa 6 luni de la adoptare.


Unele prevederi din Codul fiscal fie nu sunt traduse corect, fie nu sunt transpuse corespunzator din unele Directive ale Uniunii Europene, fie nu sunt interpretate si aplicate „in litera si spiritul legii”,adica „in litera si spiritul a ceea ce a avut in vedere legiuitorul” care, in cazul Directivelor Uniunii Europene, este Consiliul Uniunii Europene.


Consultingreview.ro a scris ca tot mai multe prevederi din Codul fiscal pe linie de T.V.A. nu sunt interpretate si aplicate corect, atat de catre contribuabili, cat si pentru organele fiscale, datoritaurmatoarelor cauze:


a) nu se cunosc nici reglementarile din legislatia interna care transpun prevederile comunitare, si nici prevederile comunitare transpuse in acestea;

 b) nu se cunosc articolele, capitolele si titlurile din Codul fiscal care transpun directive europene si care sunt acestea;

 c) nu sunt date publicitatii tabelele de concordanta dintre (c1) reglementarile comunitare transpuse in legislatia interna si (c2) reglementarile nationale care le transpun.


Potrivit sursei citate, aceste neajunsuri ar fi eliminate in mare parte in conditiile in care ar exista un produs informatic care:


 1) sa actualizeze si Directivele U.E. transpuse in legislatia interna cu fiecare act normativ modificator, asa cum se procedeaza in cazul legislatiei interne, si

  2) sa faca cunoscute aceste forme actualizate (consolidate) ale reglementarilor comunitare transpuse in legislatia interna.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
directiva CEcodul fiscalConsiliul Uniunii Europenelegislatieprodus informatic


Data aparitiei: 09 Martie 2011

Votati articolul "Modificarile din legislatia europeana trebuie sa fie operate si in Codul fiscal romanesc":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X