email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratia 200 - Venituri din operatiuni de vanzare cumparare de valuta la termen, pe baza de contract

declaratia 200veniturititluri de valoareformularul 200operatiuni de vanzare cumparareCNVM
Contribuabilii care, in anul 2010, au realizat venituri din: activitati independente, activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real, cedarea folosintei bunurilor, operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, au obligatia ca pana la 15 mai 2011, sa depuna la Fisc "Declaratia privind veniturile realizate din Romania", cod 200.

In articolul de mai jos, prezentam in sinteza informatii utile pentru completarea si depunerea formularului 200, pentru veniturile realizate din operatiuni de vanzare cumparare de valuta la termen, pe baza de contract.


Generalitati

Declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care au realizat in anul 2010 castiguri/pierderi din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Se completeaza pe baza documentelor justificative, eliberate de platitorii de venit, privind tranzactiile efectuate din care sa rezulte castigul net/pierderea neta declarat/declarata, precum si impozitul calculat si retinut ca plata anticipata pentru anul fiscal de raportare.


Procurarea si depunerea declaratiilor de venit

Pentru procurarea declaratiilor de venit aferente anului fiscal 2010, contribuabilii au doua posibilitati:

- descarcarea de pe websiteurile: Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - de la adresa www.anaf.ro sectiunea Asistenta contribuabili/Toate formularele, cu explicatii; Directiei Generale a Finantelor Publice Valcea - www.finantevalcea.ro, categoria Utile/Descarcare declaratii fiscale.

- prezentarea la sediul administratiei fiscale de unde pot obtine gratuit formularele de declaratii fiscale.

Dupa completare, formularele pot fi depuse la registratura administratiei teritoriale unde contribuabilii au domiciliul sau transmise prin posta, cu confirmare de primire, costul trimiterii fiind suportat de catre contribuabili.


Instructiuni de completare

Declaratia se completeaza in doua exemplare, scriind corect si citet datele in modulele prezentate mai jos.


Modulul I. Date de identificare a contribuabilului

In acest modul se inscriu:

- numele/prenumele, adresa cu domiciliul fiscal, codul numeric personal/numarul de identificare fiscala - se inscrie codul numeric personal din actul de identitate al fiecarui contribuabil sau numarul de identificare fiscala atribuit de catre ANAF cu ocazia inregistrarii fiscale, dupa caz;

- banca, cont bancar (IBAN) - se inscrie denumirea bancii si codul IBAN al contului bancar al contribuabilului.


Modulul II. Date privind veniturile realizate pe surse si categorii de venit
Submodulul 1.A. Date privind activitatea desfasurata

Randul 1. Categoria de venit - se bifeaza casuta corespunzatoare, venituri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract.

Randul 4. Obiectul principal de activitate - se inscrie denumirea activitatii generatoare de venituri, desfasurata de contribuabil.

Randul 7, 8. Data inceperii/incetarii activitatii - se inscrie data prevazuta pentru inceperea activitatii.


Submodulul 1.B. Date privind venitul /castigul net anual

Randul 1.4. Castig net anual - se inscrie castigul net anual reprezentand diferenta dintre castigurile si pierderile inregistrate in cursul anului de raportare, din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de CNVM.

Se completeaza numai in situatia in care castigurile sunt mai mari decat pierderile.

Randul 1.5. Pierdere fiscala anuala/Pierdere neta anuala - se inscrie pierderea neta anuala reprezentand diferenta dintre pierderile si castigurile inregistrate in cursul anului de raportare, din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de CNVM.

Se completeaza numai in situatia in care pierderile sunt mai mari decat castigurile.


Sanctiuni

Nedepunerea pana la 15 mai 2011a declaratiilor de venit de catre persoanele fizice constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10 la 100 lei.

*

Baza legala: Ordinul Presedintelui ANAF nr. 233/2011 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal; art. 219, alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia 200veniturititluri de valoareformularul 200operatiuni de vanzare cumparareCNVM


Data aparitiei: 11 Aprilie 2011

Votati articolul "Declaratia 200 - Venituri din operatiuni de vanzare cumparare de valuta la termen, pe baza de contract":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X