email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fiscalitatea sub amenintarea amenzilor: ce urmeaza de la 1 iulie 2024?

Fiscalitatea sub amenintarea amenzilor: ce urmeaza de la 1 iulie 2024?
codul uitsanctiuni e-facturae-transportbunuri cu risc fiscal ridicat

Se pare ca nicio alta perioada nu a fost atat de complicata din punct de vedere fiscal asa cum este cea actuala si, mai ales, perioada care urmeaza dupa data de 1 iulie 2024!

Statul doreste digitalizarea in fiscalitate cu orice pret, numai ca un contabil, oricat de mult ar dori sa nu greseasca in aplicarea noilor prevederi legislative, nu dispune fizic de timpul necesar pentru a face fata tuturor aspectelor si controverselor din noile acte normative, astfel ca riscul de a produce erori devine unul MAJOR.

Si, in aceste conditii, ce este de facut?
Amenzile sunt exorbitante, nu mai exista sanctiunea ,,avertisment’’, pot fi dispune masuri de confiscare a bunurilor si poti intra in faliment pentru greseli contabile aparent neinsemnate, care nu sunt savarsite in scopul de a evita plata unor obligatii fiscale, ci pur si simplu din necunoasterea legii sau din interpretarea gresita a unor prevederi legale incalcite.

Iata si vestea buna: Am lansat lucrarea „Fiscalitatea sub amenintarea amenzilor!

Aceasta prezinta fiecare masura care va fi implementata, scoate in evidenta aspectele controversate, riscurile si, mai ales, ceea ce ii intereseaza pe inspectorii fiscali cu ocazia controalelor, va arata procedura corecta care trebuie parcursa, cum puteti evita greselile si cum le puteti corecta in cazul in care deja le-ati savarsit.

Ce urmeaza de la 1 iulie 2024?

Dupa cum stiti, incepand cu 1 iulie 2024 facturile nu mai pot fi trimise decat in mod electronic. Termenul de incarcare pe SPV este de numai 5 zile calendaristice de la emitere, iar amenzile pentru nerespectarea acestuia sunt usturatoare.

Daca emit sau accepta facturi in alt format decat cel stabilit pentru sistemul e-Factura, vor risca amenda atat emitentii, cat si destinatarii. Amenda este de 15% din valoarea totala a facturii! ...detalii aici >>

Tot de la 1 iulie intra in vigoare si amenzile pentru nerespectarea obligatiilor (destul de dificile) privind codul UIT in transporturile internationale de bunuri, amenzi care pot ajunge la 100.000 lei! Pe langa aceste amenzi, poate fi dispusa si masura confiscarii. "Colac peste pupaza", tot de la 1 iulie se va extinde si lista bunurilor cu risc fiscal care trebuie monitorizate prin e-Transport.

Sa nu uitam ca si legea evaziunii fiscale a fost modificata recent, fiind introduse noi fapte in sfera infractiunilor, cum ar fi folosirea de catre contribuabili, cu rea-credinta, a sistemului national RO e-Factura, in vederea crearii aparentei de legalitate a unor operatiuni fictive sau disimularii circuitului tranzactional real al bunurilor/serviciilor, si utilizarea de aparate de marcat electronice fiscale care nu sunt conectate la sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale.

De asemenea, intra in categoria infractiunilor si fapte precum creditarea in mod direct sau indirect de catre orice persoana fizica, avand ca scop efectuarea unor plati cu sume de bani care provin din omisiunea evidentierii in actele contabile a operatiunilor si/sau a veniturilor realizate.

In concluzie, partea a doua a acestui an este destul de fierbinte si orice greseala poate fi fatala pentru societate!

Evitati debite suplimentare, amenzi sau executari silite

Timpul de implementare ramas este scurt, iar un contabil, oricat de dedicat ar fi, nu poate cuprinde intreg lantul de modificari, astfel ca, asa cum am facut-o intotdeauna, va ajutam si de aceasta data. ...click aici pentru detalii >>

Lucrarea cuprinde in esenta tot ceea ce trebuie sa aveti in vedere, mai ales in semestrul urmator, astfel incat sa evitati debite suplimentare, amenzi sau executari silite.

Autorul prezinta fiecare masura care va fi implementata, scoate in evidenta aspectele controversate, riscurile si, mai ales, ceea ce ii intereseaza pe inspectorii fiscali cu ocazia controalelor, va arata procedura corecta care trebuie parcursa, cum puteti evita greselile si cum le puteti corecta in cazul in care deja le-ati savarsit.

Este momentul sa va degrevati de aceste sarcini suplimentare si sa apelati cu incredere la lucrarea „Fiscalitatea sub amenintarea amenzilor”, care va ofera tot ceea ce aveti nevoie in activitatea dumneavoastra, astfel incat sa nu gresiti, pentru ca, de acum incolo greseala inseamna automat resurse financiare pierdute pentru companie si, dupa cum vedeti, destul de insemnate!

...Click aici pentru detalii >


Foto: pixabay.com


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Vreti sa treceti pe ZERO factura de energie electrica?


Descoperiti lucrarea "Prosumatori. Energie electrica. Accize. Obligatii fiscale"!

Afla totul de la A la Z despre activitatea de prosumator si legislatia in vigoare, de la:

❱❱ definitia prosumatorului si a activitatii desfasurate de acesta, pana la
❱❱ inregistrarile fiscal-contabile cerute de lege
❱❱ declaratiile fiscale
❱❱ facilitatile permise

Profitati de FACILITATILE LEGISLATIVE oferite PROSUMATORILOR

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul uitsanctiuni e-facturae-transportbunuri cu risc fiscal ridicat


Data aparitiei: 18 Iunie 2024

Votati articolul "Fiscalitatea sub amenintarea amenzilor: ce urmeaza de la 1 iulie 2024?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X