Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Fondul-tampon de la Trezorerie protejeaza Romania de o eventuala furtuna financiara

Data actualizarii: 11 August 2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Fond-tamponTrezoreriepiata internaBNRFMI


Romania este pregatita in cazul cresterii tensiunilor externe din jurul crizei datoriilor suverane si a instabilitatii financiare a tarilor respective. Fondul-tampon al Trezoreriei acopera platile pentru patru luni in avans, in cazul unui soc extern.

Asa cum a declarat Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, Romania este pregatita in eventualitatea in care socul extern s-ar apropia mai mult de sansa de a deveni realitate: "in Romania stim care pot fi efectele secundare si cu ce ne putem confrunta, stim care ar fi efectele care s-ar produce in cazul in care socurile externe s-ar materializa. Institutiile sunt pregatite sa ia masuri, Romania are pregatite armele necesare. Suntem cu arma la picior, cum spune guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Este plastic, dar acesta este adevarul".

In plus, asa cum a mai precizat acesta, acordurile incheiate cu FMI si Comisia Europeana sunt puncte de sprijin semnificative. Tanasescu a mai amintit si ca masurile pro-active luate de Romania in ultimii doi ani si jumatate au influentat cresterea increderii investitorilor in tara noastra si a declarat: "Aceste fonduri tampon de la Trezorerie sunt importante, au fost create in timp, avem o intelegere ca ele sa reprezinte patru luni de plati, iar Trezoreria este pe aproape sa indeplineasca aceste buffer-uri. Pe de alta parte, BNR monitorizeaza continuu foarte atent sistemul bancar. Turbulentele pot afecta indirect Romania pe doua canale - canalul cresterii economice, in contextul riscurilor de incetinire a economiilor din alte tari, si pe canalul miscarilor de capital".

Potrivit acestuia, in cazul in care tara noastra nu ar derula continuu reformele structurale si procesul de consolidare fiscala, am risca sa pierdem increderea investitorilor, fapt care ar influenta cresterea dobanzilor la resursele pe care Romania trebuie sa le atraga de pe piata interna si cea externa.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X