email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Formularul 100 si formularul 101. Declararea impozitelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa

formularul 100formularul 101sanatateinregistrarea fiscalacontributiisanatate

 

Va prezentam, prin cele ce urmeaza, informatii de actualitate referitoare la completarea formularului 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" si a formularului 101 "Declaratie privind impozitul pe profit".

Prin OPANAF 4024/2014 pentru modificarea si completarea OPANAF nr. 1950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, publicat in M. O. 2/05.01.2015, s-au adus unele modificari si completari.

Mai jos, le regasiti pe cele mai importante dintre acestea:

A. Referitor la formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat"

>> Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat", prezentat in anexa nr. 11, se completeaza cu doua noi pozitii, ca urmare a modificarii OUG 77/2011 privind stabilirea unor contributii pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii, aduse prin OUG 69/2014.

- pozitia 84: contributie trimestriala datorata pentru contractele cost-volum/cost-volum-rezultat conform art. 14 alin. (1) din OUG 77/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.


- pozitia 85: contributie datorata pentru volume de medicamente consumate care depasesc volumele stabilite prin contracte conform art. 14 alin. (1) din OUG 77/2011, cu modificarile si completarile ulterioare;

Cele doua contributii nu se platesc in contul unic si constitutie venituri ale Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate


>> Instructiunile de completare a formularului 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat", prezentate in anexa nr. 6 se modifica luand in considerare ultimele modificari aduse de OUG 77/2011 prin OUG 69/2014.
 

Prin OUG 69/2014 privind stabilirea unor masuri financiare in domeniul sanatatii si pentru modificarea unor acte normative, publicat in M.O. nr. 807/2014, au fost aduse modificari OUG 77/2014, privind stabilirea unor contributii pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii, dupa cum urmeaza:


* Detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor, care sunt persoane juridice romane, precum si reprezentantii legali ai detinatorilor autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice romane:

1) au obligatia platii unei contributii trimestriale pe baza contractelor cost-volum/cost-volum-rezultat si nu datoreaza contributia trimestriala calculata potrivit art. 3 (in functie de valoarea consumului total trimestrial de medicamente).


2) datoreaza pentru volumele de medicamente consumate, care cumulat depasesc volumele stabilite prin contractele cost-volum/cost-volum-rezultat, valoarea integrala a consumului de medicamente aferenta depasirii fara TVA.

Contributiile mentionate anterior se vireaza trimestrial, pana la data de 25 a celei de-a doua luni urmatoare incheierii trimestrului pentru care acestea se datoreaza.


Casa Nationala de Asigurari de Sanatate comunica persoanelor obligate la plata contributiilor, pana la finele lunii urmatoare expirarii trimestrului, datele in baza carora acestea declara contributiile trimestriale. Aceste contributii se declara la organul fiscal competent pana la termenul de plata mentionat anterior.

3) In termen de 30 de zile de la data incheierii contractelor cost-volum/cost-volum-rezultat, au obligatia sa se inregistreze fiscal la Agentia Nationala de Administrare Fiscala ca platitori ai contributiilor trimestriale prevazute la art. 12.

Inregistrarea fiscala se face prin formularul 011 "Declaratie de inregistrare ca platitor al contributiei trimestriale pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii" aprobat prin OPANAF 326/2011.

Click aici pentru continuarea materialului privind formularul 101 >>


Sursa: Finante Arges


 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

NOUTATILE momentului sunt aici:


 E-FACTURA - de la 1 iunie se dau deja amenzi!
- Legislatia explicata + Intrebari si Raspunsuri

E-TRANSPORT - intra in totalitate in vigoare - atentie, amenzi!
- CE s-a schimbat si CUM trebuie sa aplicam noua lege

E-TVA - ultimele noutati, OUG nr. 70

Impozite, Salarii, TVA, Contabilitate, Procedura fiscala, case de marcat - noutati

Dezbatem NOUTATILE la Conferinta Nationala de Fiscalitate si Contabilitate - transmisa LIVE in 6 august 2024

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formularul 100formularul 101sanatateinregistrarea fiscalacontributiisanatate


Data aparitiei: 02 Februarie 2015

Votati articolul "Formularul 100 si formularul 101. Declararea impozitelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X