email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cateva aspecte negative din Noul Cod fiscal si propunerile facute de Gabriel Biris

noul cod fiscalCASBirisactivitati independentesarcina fiscalaimpozitulpierderea fiscala

Dupa publicarea in Monitorul Oficial a Legii 227/2015 privind Codul fiscal, putem discuta deja despre noile schimbari care se aplica in mod cert incepand cu 2016.

Astfel, unele opinii atrag atentia asupra aspectelor mai putin pozitive incluse in noul Cod. Una dintre acestea apartine consultantului de fiscalitate Gabriel Biris.

"Fiscalizarea muncii este mult prea mare in cazul veniturilor din salarii si mult prea mica in cazul altor tipuri de venituri. Conformarea voluntara este redusa, iar munca la negru omniprezenta in Romania", a declarat acesta saptamana trecuta, in cadrul unui seminar organizat de Finmedia, citat de HotNews.ro.

De asemenea, in opinia acestuia, sistemul fiscal actual "ia mult de la putini in loc sa ia putin de la multi", oferind drept solutie "simplificarea legislatiei, de aplicarea unei logici simple si eficiente de calcul, de retinere, de plata si si de regularizare anuala a contributiilor sociale. De asemenea, avem nevoie de eliminarea exceptiilor si de asezarea sarcinii fiscale uniform, in functie de CAT venit este obtinut si nu in functie de CUM se obtine venitul".

Potrivit sursei amintite mai sus, propunerile de mai sus permit costuri mai mici pentru angajator ceea ce incurajeaza economia, crearea unor locuri noi de munca si un sistem mult mai echitabil de contributii sociale obligatorii.


Totodata, astfel de modificari propuse "ar creste venitul net pentru angajati, in special pentru cei cu venituri foarte mici, la simplificarea birocratiei si la reducerea costurilor de administrare. Actuala legislatie a facut ca jumatate din numarul de PFA-uri sa fie de fapt salarii mascate", scrie HotNews.ro.

Conform avocatului si consultantului de fiscalitate Gabriel Biris, unele dintre modificarile din Noul Cod fiscal cresc sarcina fiscala (CAS-ul) in mod semnificativ pentru venituri din activitati independente, dividende, dobanzi, etc.
Pe aceasta tema am scris si noi aici.

Printre modificarile pe care Biris le propune in continuare se numara, potrivit HotNews.ro, "efectul inflatiei sa fie recunoscut fiscal, eliminarea limitarii perioadei de reportare a pierderilor fiscale ("losses carried forward") si posibilitatea ca pierderea fiscala sa fie compensata cu

profitul anilor anteriori ("losses carried back") si eliminarea majorarii impozitului pe cladiri in cazul persoanelor fizice".

 


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
noul cod fiscalCASBirisactivitati independentesarcina fiscalaimpozitulpierderea fiscala


Data aparitiei: 21 Septembrie 2015

Votati articolul "Cateva aspecte negative din Noul Cod fiscal si propunerile facute de Gabriel Biris":
Rating:

Nota: 4.09 din 5 din 16 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X