Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Proceduri fiscale: Procesul-verbal de sechestru si inlocuirea bunurilor sechestrate

Data aparitiei: 06 Octombrie 2016
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
procesul verbal de sechestruexecutorul fiscalcreditoriexecutare silitaprocesele-verbal de sechestru

Posibilitatile de rezolvare in cazul unor situatii des intalnite in practica au nevoie de consultanta specializata si aplicarea unor proceduri care sa tina cont de prevederile actuale. ANAF prezinta in cadrul unor spete astfel de rezolvari, iar doua dintre aceste intrebari fac referire la  procesul-verbal de sechestru si inlocuirea bunurilor sechestrate.

In primul rand, vom vedea daca bunurile mobile ale unui contribuabil, care au fost sechestrate anterior de alti creditori pot fi sechestrate de catre executorul fiscal.

Conform raspunsului dat de ANAF, potrivit Codului de procedura fiscala daca in cadrul executarii silite se sechestreaza si bunuri gajate pentru garantarea creantelor altor creditori, organul fiscal de executare silita trimite si acestora cate un exemplar din procesul-verbal de sechestru.

ATENTIE!
Executorul fiscal care constata ca bunurile fac obiectul unui sechestru anterior consemneaza aceasta in procesul-verbal, la care anexeaza o copie de pe procesele-verbale de sechestru respective.

Prin acelasi proces-verbal executorul fiscal declara sechestrate, cand este necesar, si alte bunuri pe care le identifica. Bunurile inscrise in procesele-verbale de sechestru incheiate anterior se considera sechestrate si in cadrul noii executari silite.

Astfel, informeaza ANAF, in acest sens se intocmeste un proces-verbal aditional la procesele-verbale de sechestru incheiate anterior, cu indicarea titlurilor executorii si cuantumul obligatiilor fiscale nascute ulterior procesului-verbal de sechestru initial. Procesul-verbal aditional se comunica debitorului, cat si celorlalte parti interesate care au drepturi reale sau sarcini asupra bunului sechestrat, dupa caz, Biroului de carte funciara ori Arhivei Electronice de Garantii Reale Mobiliare.

[Baza legala: Legea nr 207 / 2015 articolul 239 alin.6,7 si 8]

In al doilea rand, in ce priveste inlocuirea bunurilor sechestrate, vom vedea daca, in cazul in care, la solicitarea debitorului, un bun mobil al acestuia care a fost pus sub sechestru de catre executorul fiscal poate fi inlocuit cu un alt bun.

Conform ANAF, potrivit Codului de procedura fiscala, la solicitarea debitorului, organul fiscal poate inlocui sechestrul asupra unui bun cu sechestrul asupra altui bun urmaribil, numai daca bunul oferit in vederea sechestrarii este liber de orice sarcini, valorificarea acestuia efectuandu-se numai in masura necesara pentru realizarea creantelor fiscale si a cheltuielilor de executare.

[Baza legala: Legea nr 207 / 2015 articolul 227 alin.1 si art.241]






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X