Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Declaratii si formulare

Inregistrarea bonurilor emise de casa de marcat in Declaratia 394. Cum procedam?

Data aparitiei: 21 Octombrie 2016
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
inregistrare bonuritvaraportul zbonuri fiscaledeclaratia 394cnp cumparator

In randurile de mai jos, analizam situatia in care o societate are ca obiect de activitate comert cu amanuntul si doreste sa afle la ce sectiune a Declaratiei 394 trebuie sa inregistreze bonurile caselor de marcat, cu mentiunea ca acestea nu contin Codul fiscal sau CNP-ul cumparatorului. De asemenea, stabilim daca se inregistreaza pe zile sau doar Z-ul de sfarsit de luna.

Potrivit ART. 64 alin. (1) din HG 479/2003 actualizata, Raportul Z este documentul de finalizare a gestiunii pe termen scurt, respectiv zi de lucru, care contine in mod detaliat date ce se vor inregistra in memoria fiscala ca date de sinteza pe termen lung, o data cu emiterea acestui raport. Comanda de inchidere zilnica a totalizatoarelor zilnice cu caracter fiscal este unica si obligatorie.

Recomandarea noastra: Completare D394. Cerem CNP-ul persoanelor fizice in comertul online?

Documentul fiscal in baza caruia se recunosc veniturile si tva in cazul firmelor care au ca obiect de activitate comert cu amanuntul este Raportul zilnic de casa (Raportul fiscal de inchidere zilnica). Nu puteti inregistra raportul lunar.

Cartusul G al declaratiei 394 contine:

1. numarul total al bonurilor fiscale si valoarea totala a incasarilor efectuate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale, emise in perioada de raportare, inclusiv a incasarilor prin intermediul bonurilor fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate, indiferent daca au/nu au inscris codul de TVA al beneficiarului. Nu vor fi incluse in acest cartus bonurile fiscale pentru care au fost emise facturi conform art. 319 din Codul fiscal;

2. valoarea totala a bazei impozabile aferenta livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii taxabile efectuate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale si valoarea totala a TVA aferenta acestora, defalcate pe cote de TVA;


Raspuns oferit pentru

www.portalcontabilitate.ro de Daniel Crevelescu - Economist

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X