email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa luati decizii mai bune in 2018 in profesia contabila

Cum sa luati decizii mai bune in 2018 in profesia contabila
deciziiprofesia contabila2018obiectivitate

Sigur ca regulile si sfaturile urmatoare se pot aplica in orice alte domenii si, uneori, chiar si in viata personala. Pentru un 2018 in care sa excelam, e nevoie sa apasam pedala de acceleratie inspre acele directii in care stim ca e loc de mai bine. Sa nu uitam ca nu suntem perfecti, ci perfectibili. 

Un profesionist se dovedeste eficient in functie de calitatea deciziilor, a alegerilor si a judecatilor sale. Zi de zi avem de luat astfel de hotarari importante care ne influenteaza constant viitorul carierei: semnam documente, convocam un colaborator, dam un telefon, ne spunem punctul de vedere in privinta unei probleme. 

Psihologii au remarcat ca avem tendinta de a trata in mod egal toate situatiile, desi acestea difera. Exista situatii in crae cineva ne poate spune ca nu putem ezita la nesfarsit si ca in viata trebuie sa luam si decizii, chiar daca in situatia respectiva nu e vorba de viata in general, ci de o situatie concreta de la locul de munca. 

Trebuie sa alegem in mod obiectiv in functie de corectitudinea informatiilor pripite, fara alte considerente care tin de latura afectiva sau emotionala. 

Cand luam decizii trebuie sa tinem cont de situatia reala si nu de cum am dori sa fie. Sau, in alte cazuri, incercam sa ne imaginam tot felul de scenarii. Ne va ajuta insa sa luam o decizie buna intelegerea realitatii, fara adaos personal, profesional sau cultural. Obiectivitatea e punctul-cheie. 

Ne ajuta sa intelegem ce inseamna sa fim subiectivi. Subiectivitatea este inerenta naturii umane, fiziologica, legata de receptivitatea limitata a celor cinci simturi. Se formeaza inca din copilarie, cand ne conturam eul preluand modele familiale sau culturale sau prin experimentarea "situatiilor marcante in raport cu nevoile si lipsurile importante", se arata in lucrarea "Descopera managerul din tine" de Patrice Fabart.  Tot de acolo mai aflam ca "procesele de invatare consolideaza aceasta deformare", iar daca sunt insusite corespunzator, ele permit perceperea realitatii. Acestea sunt: generalizarea, selectarea si distorsiunea informatiei. 

Sa tinem cont de acesti factori cand luam o decizie, sa ne facem rapid o autoanaliza si sa ne dam seama cat suntem de subiectivi sau, dimpotriva, obiectivi si cum am putea sa ne detasam de acele conditii presetate care nu ne vor ajuta sa luam o decizie mai buna. 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
deciziiprofesia contabila2018obiectivitate


Data aparitiei: 15 Decembrie 2017
Ultima actualizare: 26 Decembrie 2017

Votati articolul "Cum sa luati decizii mai bune in 2018 in profesia contabila":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X