Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie contabila

Clientii firmelor amendate de Consiliul Concurentei pot cere despagubiri

Data actualizarii: 04 Octombrie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Taxe si ImpoziteConsiliul Concurenteiamenzidespagubiriclientii companiiloranticoncurential


In cadrul conferintei de saptamana aceasta, "Mediafax Talks about Competition", s-a discutat si despre modul in care pot fi despagubiti clientii si concurentii companiilor care au fost sanctionate de Consiliul Concurentei pentru practici anticoncurentiale.

Astfel, acestia pot cere in instante despagubiri pentru prejudiciile pe care le estimeaza in urma faptelor incriminate, asa cum a declarat avocatul Mihaela Ion, managing associate Popovici Nitu&Asociatii.

"Independent de sanctiunile aplicate de Consiliul Concurentei, persoanele fizice sau juridice au dreptul la actiuni pentru repararea integrala a prejudiciului cauzat lor printr-o practica anticoncurentiala prohibita potrivit legii interne si Tratatul privind functionarea Uniunii Europene", a declarat Mihaela Ion la conferinta MEDIAFAX Talks about Competition.

Mihaela Ion a completat ca, potrivit practicii Uniunii Europene, chiar si o parte contractanta la o intelegere care restrange concurenta se poate indrepta cu o actiune in despagubiri impotriva co-contractantului sau pentru a obtine repararea prejudiciului suferit.

Actiunile in despagubire pot fi intentate atat de cei afectati direct de catre un comportament anticoncurential, cat si de persoanele afectate in mod indirect, de exemplu, de persoanele care cumpara bunuri si servicii de la cei afectati in mod direct. Daca un bun sau serviciu este achizitionat la un pret excesiv, nu se poate considera ca nu s-a produs un prejudiciu datorita faptului ca bunul sau serviciul a fost revandut.

De asemenea, actiunea in justitie va putea fi intentata pentru consumatori si de catre asociatiile de protectie a consumatorilor legal inregistrate, precum si de catre asociatiile profesionale sau patronale pentru membrii acestora afectati de o practica anticoncurentiala, pe baza atributiilor acestora si a imputernicirilor primite in acest sens.

Mihaela Ion a aratat ca Consiliul Concurentei poate inainta observatii instantelor nationale, care sunt tinute de confidentialitate privind secretele de afaceri si a alte informatii calificate drept confidentiale.

Sursa: Mediafax







Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X