La jumatatea acestei saptamani, guvernul a transmis ca sustine pachetul de masuri de relaxare fiscala si dezvoltare economica. In cadrul acestui pachet sunt incluse si masuri precum reducerea CAS si neimpozitarea profitului reinvestit, urmand ca acestea sa fie discutate cu delegatia FMI in luna aprilie.
Conform comunicatului emis si citat de Dailybusiness.ro, "Guvernul Romaniei sustine pachetul de masuri de relaxare fiscala si dezvoltare economica anuntate la inceputul acestei luni, care include reducerea CAS si neimpozitarea profitului reinvestit. Toate aceste masuri vor fi discutate cu reprezentantii Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale, in cadrul vizitei in Romania care va avea loc in luna aprilie".
Totodata, in ce priveste data la care vor fi dezbatute aceste masuri, comunicatul precizeaza:
„Dupa cum a fost anuntat inca de la recenta vizita a delegatiei finantatorilor internationali, de catre vicepremierul Daniel Chitoiu (care a condus discutiile cu reprezentantii FMI, BM si CE, alaturi de ministrul Liviu Voinea) masurile de relaxare fiscala si dezvoltare economica urmeaza a fi discutate cu aceste institutii in aprilie, pe baza unui studiu care se face cu Banca Mondiala. Guvernul Romaniei este dedicat indeplinirii angajamentelor asumate in cadrul programului de guvernare, care prevede masuri de relaxare fiscala. Guvernul Romaniei sustine aplicarea acestora, cu respectarea tuturor obligatiilor luate in cadrul Uniunii Europene, precum si in relatia cu partenerii internationali ai Romaniei".
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a anuntat recent ca reducerea CAS va fi discutata cu reprezentantii FMI la urmatoarea misiune, programata pentru sfarsitul lunii aprilie. Comunicatul emis de FMI in ce priveste vizita din perioada 21 ianuarie - 4 februarie noteaza:
"S-a ajuns la un acord la nivel tehnic. Programul ramane, in linii mari, in directia cea buna. Majoritatea criteriilor de performanta stabilite pentru finele lunii decembrie 2013 au fost indeplinite sau sunt aproape indeplinite".
Pentru acest an, FMI estimeaza o crestere cu 2,2 procente a PIB-ului real, in timp ce pe plan intern cererea se va consolida pe fondul suportului acordat prin cadrul politicilor, dar si ca urmare a unei mai bune absorbtii a fondurilor Uniunii Europene si a cresterii increderii, informeaza sursa.