Ordinul nr. 1156/2009 privind legitimatiile de inspectie fiscala a fost modificat de Ordinul nr. 353/2014 care aduce reglementari noi si care modifica mai multe articole, asa cum veti putea constata in prevederile de mai jos, prezentate comparativ:
Art. 1
Pentru desfasurarea inspectiei fiscale, potrivit titlului VII "Inspectia fiscala" al Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se vor elibera legitimatii de inspectie fiscala personalului cu atributii de inspectie fiscala, conform modelelor*) prevazute in anexele nr. 1 si 2.
Art. 1 modificat:
Pentru desfasurarea inspectiei fiscale, potrivit titlului VII «Inspectia fiscala» din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se vor elibera legitimatii de inspectie fiscala personalului cu atributii de inspectie fiscala, conform modelelor prevazute in anexa nr. 2.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
2) Numerotarea legitimatiilor de inspectie fiscala se face de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin repartizarea unei plaje de numere fiecarei structuri cu atributii de inspectie fiscala din cadrul aparatului central si teritorial, conform anexei nr. 3.
Art. 2
(2) Numerotarea legitimatiilor de inspectie fiscala se face de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin repartizarea unei plaje de numere fiecarui organ fiscal, conform anexei nr. 3.
Art. 3
3) Legitimatiile de inspectie fiscala vor fi semnate de catre vicepresedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru structurile cu atributii de inspectie fiscala centrale, de catre directorul coordonator pentru structurile cu atributii de inspectie fiscala din cadrul directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti si de catre directorul general pentru structurile cu atributii de inspectie fiscala din cadrul Directiei generale de administrare a marilor contribuabili.
Art. 3 modificat
(3) Prin organ fiscal, in sensul prezentului ordin, se intelege Directia generala de administrare a marilor contribuabili si directiile generale regionale ale finantelor publice, conform prevederilor anexei nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
(4) Distribuirea legitimatiilor de inspectie fiscala se efectueaza de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, pe baza solicitarilor facute de structurile cu atributii de inspectie fiscala centrale si teritoriale.
Art. 4 modificat
(4) Legitimatiile de inspectie fiscala vor fi semnate de catre directorul general al organului fiscal.
(5) Eliberarea legitimatiilor de inspectie fiscala se face de catre conducatorul organului de inspectie fiscala, pentru persoanele din subordine, pe baza unei evidente nominale. Modelul evidentei nominale este prevazut in anexa nr. 4.
Art. 5
(5) Eliberarea legitimatiilor de inspectie fiscala se face de catre conducatorul organului de inspectie fiscala, pentru persoanele din subordine, pe baza unei evidente nominale. Modelul evidentei nominale este prevazut in anexa nr. 4.
Art. 5 modificat
(5) Eliberarea legitimatiilor de inspectie fiscala se face de catre organul fiscal, prevazut la alin. (3), pe baza unei evidente nominale. Modelul evidentei nominale este prezentat in anexa nr. 4.
Art. 6
(6) Pierderea sau furtul legitimatiei de inspectie fiscala se publica in presa si se anunta directiei emitente in termen de 48 de ore.
Art. 6 modificat
(6) Pierderea sau furtul legitimatiei de inspectie fiscala se publica in presa si se anunta la organul fiscal care a eliberat legitimatia, in termen de 48 de ore.
Art. 7
(7) La data incetarii activitatii, titularul legitimatiei de inspectie fiscala va depune legitimatia la organul fiscal emitent, in vederea anularii si consemnarii in evidenta nominala prevazuta la alin. (5).
Art. 7 modificat
(7) La data incetarii activitatii, titularul legitimatiei de inspectie fiscala va depune legitimatia la organul fiscal care a eliberat legitimatia, in vederea anularii si consemnarii in evidenta prevazuta la alin. (5).