Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie contabila

Rolul profesiei contabile in procedura insolventei: Legea insolventei format nou

Data aparitiei: 27 Iunie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Legea insolventeiformat nouAdrian Bentainsolventaadministratorul judiciarexpert contabilprocedura insolventei


Noul format pentru Legea insolventei a fost publicat recent. Intr-o analiza intocmita pentru a clarifica noile aspecte, sunt aduse lamuriri cu privire la rolul profesiei contabile in procedura insolventei.


Consultantul fiscal Adrian Benta a adus astfel o serie de informatii cu privire la forma finala a Legii Insolventei, intr-o analiza intocmita pentru HotNews.ro.


Astfel, noile prevederi stabilesc ca la intocmirea proiectului de concordat preventiv, situatia patrimoniului debitorului trebuie certificata de un expert contabil sau auditata de un auditor financiar.


Acelasi proiect trebuie sa prezinte o estimare a evolutiei financiar contabile pentru urmatoarele 24 de luni. Consultantul fiscal aminteste ca in cadrul procedurii insolventei, se va aplica procedura simplificata a insolventei, daca evidenta contabila nu poate fi gasita.

<a href=Insolventa format nou" src="https://contabilul.manager.ro/dbimg/images/insolventa-format-nou.jpg" style="width: 520px; height: 343px; border-width: 0px; border-style: solid; margin: 10px;" title="Insolventa format nou" />

De asemenea, retinem ca administratorul judiciar poate delega anumite atributii catre persoane de specialitate, precum avocati, experti contabili, evaluatori.


La cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului judiciar, persoanele vinovate pentru conducerea unei contabilitati fictive sau pentru netinerea corecta a contabilitatii, vor suporta proportional cu prejudiciul paguba produsa persoanei in insolventa, paguba in legatura cu cauza respectiva.


Totodata, aminteste acesta, retinem faptul ca si salariatii pot solicita deschiderea procedurii insolventei pentru neplata salariilor de catre angajator.


Valoarea creantei detinute de salariati asupra angajatorului, de la care se poate solicita deschiderea insolventei este suma de 6 salarii medii brute pe economie pentru fiecare angajat.


Adrian Benta incheie concluzionand ca ar fi benefic sa fie eliminati din economie, in urma actualului cadru normativ, operatorii care isi cresc veniturile de pe urma creantelor creditorilor, profitand de procedurile insolventei si falimentului intr-un mod rau intentionat.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X