Regasiti mai jos cele mai importante noutati legislative din perioada 3-9 octombrie 2014:
1. OUG 61/2014 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 47/2013 privind unele masuri in domeniul instrumentelor structurale care privesc beneficiarii directi finantati din fonduri externe nerambursabile, precum si unele masuri financiare in domeniul ex-ISPA din sectorul transporturi (M. Of. nr. 727 din 3 octombrie 2014)
√ beneficiarii directi, finantati din fonduri structurale, au obligatia de a solicita de la executantii de lucrari, prestatorii de servicii, furnizorii de bunuri, cu care au incheiate contracte, orice informatii/date/indicatori/rapoarte care sunt in legatura cu implementarea proiectelor de infrastructura de transport finantate din fonduri structurale, la orice solicitare a Autoritatii de Management POS Transport si in termenul stabilit de aceasta.
2. Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 62/2014 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului (M. Of. nr. 729 din 6 octombrie 2014)
√ Ministerul Finantelor Publice, prin Trezoreria Statului, poate oferi institutiilor publice servicii de acceptare de plati electronice cu carduri de plata ale veniturilor bugetului general consolidat, cu conditia autorizarii trezoreriei in cel putin unul dintre sistemele de plati Mastercard, VISA sau alte sisteme de plati similare;
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
√ serviciile de acceptare de plata sunt aplicabile pentru veniturile bugetului general consolidat, achitate de persoanele fizice;
√ Ministerul Finantelor Publice poate presta serviciile de acceptare de plati electronice cu carduri de plata a veniturilor bugetului general consolidat si de la persoane juridice. Tipurile de venituri care pot fi achitate de catre persoanele juridice, nivelul comisioanelor, entitatea care suporta comisionul, in acest caz, se stabilesc prin ordin al ministrului finantelor publice, pe baza analizei functionale efectuate de minister in vederea stabilirii tipurilor de venituri a caror plata se poate face prin sistem;
√ Ministerul Finantelor Publice poate presta serviciile de acceptare de plati electronice cu carduri de plata si pentru alte persoane juridice care incaseaza venituri ale bugetului general consolidat sau alte sume prevazute de lege, de la persoane fizice sau juridice. Tipurile de venituri prevazute de lege sau sumele care pot fi achitate catre aceste persoane juridice, nivelul comisioanelor, entitatea care suporta comisionul, in acest caz, se stabilesc prin ordin al ministrului finantelor publice.
3. Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3001/2014 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.582/2013 privind organizarea activitatii de administrare a contribuabililor mijlocii (M. Of. nr. 733 din 7 octombrie 2014)
√ sediile secundare ale contribuabililor mijlocii sunt administrate de administratiile judetene ale finantelor publice si de Directia generala regionala a finantelor publice Bucuresti, prin Administratia fiscala pentru contribuabilii mijlocii, dupa caz, in a caror raza teritoriala isi are domiciliul fiscal contribuabilul care le-a infiintat.
>>> LEGISLATIE MODIFICATA: SEDII SECUNDARE! UPDATE <<<
4. Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2906/2014 privind aprobarea Instructiunilor pentru aplicarea titlului IX din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala (M. Of. nr. 736 din 9 octombrie 2014)
√ s-au aprobat instructiuni privind posibilitatea de contestare, forma si continutul contestatiei, termenul de depunere a contestatiei, retragerea contestatiei, organul competent, decizia de solutionare, forma si continutul deciziei de solutionare a contestatiei, introducerea altor persoane in procedura de solutionare, solutionarea contestatiei, suspendarea procedurii de solutionare a contestatiei pe cale administrativa, solutii asupra contestatiei, respingerea contestatiei pentru neindeplinirea conditiilor procedurale, comunicarea deciziei si calea de atac, indreptarea erorilor materiale din deciziile privind solutionarea contestatiilor, precum si publicarea pe site a deciziilor de solutionare a contestatiilor.
Sursa: CECCAR Bihor