Va aducem la cunostinta ca potrivit Codului fiscal, art. 32, orice pierdere realizata printr-un sediu permanent situat intr-un stat care nu este stat membru al Uniunii Europene, al Asociatiei Europene a Liberului Schimb sau situat intr-un stat cu care Romania nu are incheiata o conventie de evitare a dublei impuneri este deductibila doar din veniturile obtinute de sediul permanent respectiv. in acest caz, pierderile fiscale realizate printr-un sediu permanent se deduc numai din aceste venituri, separat, pe fiecare sursa de venit. Pierderile neacoperite se reporteaza şi se recupereaza in urmatorii 5 ani fiscali consecutivi .
Normele metodologice de aplicare a art. 32 din Codul fiscal, specifica:
Pierderile fiscale realizate din activitatea desfaşurata printr-un sediu permanent situat intr-un stat care nu este stat membru al Uniunii Europene, al Asociatiei Europene a Liberului Schimb sau situat intr-un stat cu care Romania nu are incheiata o conventie de evitare a dublei impuneri se recupereaza numai din veniturile impozabile realizate de acel sediu permanent. in sensul aplicarii acestei prevederi, prin sursa de venit se intelege tara in care este situat sediul permanent.
Recuperarea pierderii fiscale se va realiza conform normelor prevazute pentru aplicarea art. 26 din Codul fiscal, in urmatorii 5 ani fiscali consecutivi.
Baza legala: art. 32 din Codul fiscal - Pierderi fiscale externe
![Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile](https://www.rs.ro/dbimg/product/2851-marea-carte-ver.jpg)
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
![Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor](https://www.rs.ro/dbimg/product/2653--totul-despre-d.png)
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
![Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic](https://www.rs.ro/dbimg/product/2781-bugete-cash-flo.png)
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Sursa: asistenta-contribuabili.ro