email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Codul fiscal adoptat de Guvern impovareaza firmele mici

impozitul pe cladiricodul fiscalvaloarea impozabilafirmelocuinte2016

Masurile de relaxare fiscala, incluse in noul Cod fiscal adoptat de Guvern, par sa fi trecut cu vederea firmele mici care vor fi supuse, in viitorul apropiat, unor impozitari mult mai mari.

In concret, un impozit care se aplica si pana in prezent poate sa creasca, odata cu noile norme din Codul fiscal, si de pana la zece ori mai mult.

Pentru stat aceste majorari mai mult decat semnificative inseamna cresteri la bugetul de stat pe termen scurt. Pentru unele firme mici, aceasta impozitare excesiva inseamna un singur lucru: falimentul.


La momentul prezent nu putem vorbi inca de nicio diferenta intre impozitul pe imobil platit de o persoana fizica si o firma, asa cum informeaza si Money.ro, atragand atentia ca din 2016, lucrurile se schimba din cauza unor modificari legislative care permit impozitarea majora a profitului firmelor mici.

Mai exact, de la 1 ianuarie 2016, se modifica modul de calcul al impozitului pe cladiri astfel incat impozitul sa se calculeze in functie de destinatia imobilului, atat pentru populatie, cat si pentru firme.

 Astfel, potrivit sursei, se va aplica un impozit cuprins intre intre 0,08% si 0,2% din valoarea impozabila pentru locuinte si intre 0,2% si 1,3% din valoarea impozabila pentru cladirile ocupate de firme. si terenurile de sub cladiri vor fi impozitate, asa cum am scris recent si AICI.

Retineti ca valoarea impozabila a cladirii se calculeaza prin inmultirea suprafetei construite desfasurate, exprimate in metri patrati, cu valoarea impozabila unitara corespunzatoare, exprimata in lei/mp.

"Valoarea impozabila unitara difera de la o cladire la alta in functie de materialele utilizate la constructia peretilor si in functie cu dotarea cu instalatii de apa, canalizare, electrice si de incalzire.

Pentru a calcula suprafata construita desfasurata a unei cladiri, se insumeaza suprafetele sectiunilor tuturor nivelurilor cladirii, sau ale celor situate la subsol, exceptand suprafetele podurilor care nu sunt utilizate ca locuinta si suprafetele scarilor si teraselor neacoperite", aminteste Money.ro.

Aceste lucruri duc implicit si la o crestere a impozitului pe cladiri pentru firmele care au sediile in zone cotate ca fiind mai bune.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozitul pe cladiricodul fiscalvaloarea impozabilafirmelocuinte2016


Data aparitiei: 29 Iunie 2015

Votati articolul "Codul fiscal adoptat de Guvern impovareaza firmele mici":
Rating:

Nota: 3.15 din 5 din 23 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X