Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Codul fiscal adoptat de Guvern impovareaza firmele mici

Data aparitiei: 29 Iunie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
impozitul pe cladiricodul fiscalvaloarea impozabilafirmelocuinte2016

Masurile de relaxare fiscala, incluse in noul Cod fiscal adoptat de Guvern, par sa fi trecut cu vederea firmele mici care vor fi supuse, in viitorul apropiat, unor impozitari mult mai mari.

In concret, un impozit care se aplica si pana in prezent poate sa creasca, odata cu noile norme din Codul fiscal, si de pana la zece ori mai mult.

Pentru stat aceste majorari mai mult decat semnificative inseamna cresteri la bugetul de stat pe termen scurt. Pentru unele firme mici, aceasta impozitare excesiva inseamna un singur lucru: falimentul.


La momentul prezent nu putem vorbi inca de nicio diferenta intre impozitul pe imobil platit de o persoana fizica si o firma, asa cum informeaza si Money.ro, atragand atentia ca din 2016, lucrurile se schimba din cauza unor modificari legislative care permit impozitarea majora a profitului firmelor mici.

Mai exact, de la 1 ianuarie 2016, se modifica modul de calcul al impozitului pe cladiri astfel incat impozitul sa se calculeze in functie de destinatia imobilului, atat pentru populatie, cat si pentru firme.

 Astfel, potrivit sursei, se va aplica un impozit cuprins intre intre 0,08% si 0,2% din valoarea impozabila pentru locuinte si intre 0,2% si 1,3% din valoarea impozabila pentru cladirile ocupate de firme. si terenurile de sub cladiri vor fi impozitate, asa cum am scris recent si AICI.

Retineti ca valoarea impozabila a cladirii se calculeaza prin inmultirea suprafetei construite desfasurate, exprimate in metri patrati, cu valoarea impozabila unitara corespunzatoare, exprimata in lei/mp.

"Valoarea impozabila unitara difera de la o cladire la alta in functie de materialele utilizate la constructia peretilor si in functie cu dotarea cu instalatii de apa, canalizare, electrice si de incalzire.

Pentru a calcula suprafata construita desfasurata a unei cladiri, se insumeaza suprafetele sectiunilor tuturor nivelurilor cladirii, sau ale celor situate la subsol, exceptand suprafetele podurilor care nu sunt utilizate ca locuinta si suprafetele scarilor si teraselor neacoperite", aminteste Money.ro.

Aceste lucruri duc implicit si la o crestere a impozitului pe cladiri pentru firmele care au sediile in zone cotate ca fiind mai bune.

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X