Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Circa 70 la suta dintre persoanele selectate pentru control au de justificat venituri de peste 1 milion lei

Data aparitiei: 17 August 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANAFrisc fiscalcontrolsurse neimpozabileveniturile declarateverificari fiscale

Potrivit unor date recente transmise de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), aproximativ 70% dintre persoanele selectate de institutie pentru control trebuie sa justifice provenienta unor sume care depasesc un milion lei.

Aceleasi informatii transmise de ANAF arata ca 18 persoane dintre cele selectate pentru control vor fi nevoite sa justifice sume de peste 20 de milioane de lei.

De asemenea, potrivit sursei citate de Agerpres, conform situatiei pe intervale de risc fiscal - diferenta intre alocarile de fonduri (cheltuieli, constituiri de depozite, investitii etc) dintr-o perioada, din care au fost scazute eventualele surse neimpozabile, si veniturile declarate in aceeasi perioada - pentru primele 313 persoane selectate pentru verificari fiscale prealabile documentare (VFPD) urmare analizelor de risc efectuate de ANAF in luna mai 2015, 219 din cele 313 persoane au diferente de justificat de peste un milion de lei.

118 persoane au diferente de justificat sume cuprinse intre 1.000.000 si 5.000.000 lei, scrie Agerpres, mentionand totodata ca "persoanele care prezinta risc de nedeclarare mai mic de 1 milion de lei au fost selectate, in cea mai mare parte, datorita faptului ca sunt rude sau afini cu persoane incadrate in transele superioare de risc, selectarea facandu-se concomitent, potrivit prevederilor legale".

Controlul efectuat asupra persoanelor cu risc fiscal ridicat a fost anuntat de ANAF la inceputul lunii august, fiind afisata si distributia acestor persoane pe judete. Cele 313 persoane fizice cu venituri mari care prezinta risc fiscal provin in mare parte din municipiul Bucuresti (31 persoane) si judetele Ilfov (34) si Suceava (14).

Astfel, ANAF a identificat, intr-o prima etapa, persoanele care au efectuat cheltuieli semnificative, respectiv asociati/actionari care au imprumutat firma cu sume mai mari de 200.000 de lei, persoane fizice care cumpara bunuri sau case in valoare de peste 70.000 de euro, persoane fizice cu depozite anuale mai mari de 500.000 lei si persoane fizice care au cumparat masini mai scumpe de 25.000 de euro, scrie Agerpres.

Potrivit sursei, o prima analiza arata ca dintre cei peste 14,36 milioane de contribuabili, 29.253 sunt persoanele care intra in esantionul supus analizei de risc. "Analiza de risc este efectuata pornind de la veniturile personale declarate in perioada 2011-2013, dar se va tine cont si de veniturile declarate in perioada anterioara, pana in 2006. Ulterior sunt verificate achizitiile de locuinte si terenuri, constituirea de depozite bancare, imprumuturile catre firme si achizitia de masini, nave si aeronave", aminteste aceeasi sursa.

In esantionul de risc PFRF intra persoanele fizice cu avere afisata semnificativa (imobile, autoturisme de lux, alte bunuri de mare valoare,

creante din creditari acordate companiilor si/sau persoanelor fizice, depuneri semnificative in conturi bancare din Romania sau din strainatate, cheltuieli personale ridicate), nejustificata de veniturile declarate.

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X