Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

N-ai depus declaratia 100? Iata ce amenda risti!

Data aparitiei: 12 Februarie 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
N-ai depus declaratia 100? Iata ce amenda risti!
declaratia 100codul de procedura fiscalaamendataxe

Formularul 100  reprezinta "Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat". Contribuabilii care nu indeplinesc la termen obligatiile de declarare prevazute de lege risca amenzi mari atat in cazul persoanelor fizice, cat si in cazul persoanelor juridice.
 

Vom afla de la expertul nostru care este amenda pentru nedepunerea declaratiei 100 (impozit venit microintreprinderi) si care este textul de lege care reglementeaza acest lucru.


Amenda pentru nedepunerea declaratiei 100: raspunsul specialistului


 Conform art. 336 alin. (1) lit. b)  si alin. (2) lit d) din Codul de procedura fiscala, constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat sa fie considerate, potrivit legii, infractiuni: neindeplinirea de catre contribuabil/platitor la termen a obligatiilor de declarare prevazute de lege, a bunurilor si veniturilor impozabile sau, dupa caz, a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume, precum si orice informatii in legatura cu impozitele, taxele, contributiile, bunurile si veniturile impozabile, daca legea prevede declararea acestora si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice incadrate in categoria contribuabililor mijlocii si mari si cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum si pentru persoanele fizice.

Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre organele fiscale competente. Astfel, organul fiscal poate aplica fie sanctiunea amenzii, fie sanctiunea avertismentului, daca:

-obligatia de plata in perioada de raportare este 0;

–contribuabilul nu a fost notificat cu privire la nedepunerea declaratiilor sau contribuabilul a depus declaratii in cel mult 15 zile de la data comunicarii notificarii;



– contribuabilului nu i s-a mai aplicat sanctiunea avertismentului pentru acea fapta.
 

Stabilirea cuantumului amenzii se face de organul fiscal diferentiat in functie de numarul de zile de intarziere, precum si de depunerea din proprie initiativa sau de depunerea declaratiei in urma unei notificari.

 


Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Dana Hristu - Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X