Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Se poate inregistra achizitia combustibilului direct pe cheltuieli?

Data actualizarii: 28 August 2012
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
achizitie combustibilOUG 24/2012foaie de parcurscheltuieli combustibil


Vom stabili in ce masura, in situatia utilizarii mixte a autoturismelor (scopuri personale si economice), neintocmind foi de parcurs, achizitia combustibilului se poate trece direct pe cheltuieli, fara receptia combustibilului si fara bon de consum.


Raspuns:

In situatia in care se alimenteaza combustibil direct in rezervorul autoturismului, nu este necesara intocmirea Notei de intrare receptie si constatare diferente, combustibilul inregistrandu-se  direct pe costuri - cont 6022, fara a se inregistra pe stoc - cont 3022. Nu se va intocmi nici bon de consum.

Conform modificarilor introduse prin OUG 24/2012 cu aplicabilitate de la 01 iulie 2012, care au modificat Codul fiscal la art. 21 alin (3) lit.n sunt deductibile integral cheltuielile cu combustibilul aferent autoturismelor utilizate de persoanele de conducere si de administrare, in limita unui singut autoturism pentru o astfel de persoana, in situatia in care autoturismul este destinat exclusiv in scopul realizarii de activitati economice.

Utilizarea exclusiv in scopul activitatilor economice se probeaza cu foi de parcurs sau cu alte documente justificative din care rezulta acest lucru.

In situatia in care nu se poate justifica utilizarea in scopul activitati economice a autoturismului cu foia de parcurs, atunci se va acorda deductibilitate de 50% pentru cheltuielile cu combustibilul, intretinerea, reparatiile, chiria, si orice alte cheltuieli legate direct de autoturismul respectiv, cat si pentru TVA aferent, conform art. 21 alin (4) lit. t si art 145 indice 1 din Codul fiscal.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X