Noul Cod al Insolventei trebuia aprobat si pus deja in aplicare, insa mai multe proceduri care erau necesare pentru finalizarea acestui proces nu au fost indeplinite.
Astfel, la 21 iunie a.c expira termenul de redactare a motivarii la decizia privind Legea insolventei. Acest aspect a fost reamintit de premierul Victor Ponta care, potrivit HotNews.ro, a amintit din nou de faptul ca legea nu este promulgata la "presiunile grupurilor de interese si oamenilor politici" adaugand totodata:
"Primul lucru extraordinar pentru incasarile la buget, extraordinar de bun, va fi daca, dupa nenumarate piedici de toate tipurile, puse de tot felul de grupuri de interese si de oameni politici, o sa avem promulgata noua lege a insolventei. A fost adoptata de Parlament, Curtea Constitutionala, cu 9 la 0, a considerat-o consitutionala.
Acum, prin tot felul de tertipuri si hatisuri birocratice, inca nu e promulgata. Inteleg ca cele 30 de zile se implinesc pe 21 (...) deci, sambata se implinesc cele 30 de zile. Curtea Constitutionala a lucrat cu viteza 30 de zile ca sa motiveze, de fapt, decizia. Important este ca presedintele sa o promulge".
Saptamana aceasta, premierul a transmis o scrisoare presedintelui Curtii Constitutionale in care arata ca netransmiterea catre presedintele Traian Basescu a deciziei privind Legea insolventei, procedura care sa permita promulgarea actului, genereaza neincasarea unor venituri.
Potrivit sursei de mai sus, drept raspuns, presedintele CC a precizat ca motivarea deciziei din 21 mai privind Legea insolventei, prin care se constata ca este constitutionala, este redactata in cel mult 30 de zile de la data pronuntarii. Cu toate acestea, termenul pentru redactarea acestei decizii expira la 21 iunie 2014.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Impozitarea veniturilor din chirii 2024