Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | Studii de caz

Studiu de caz: Activitate director comercial ONG completata cu achizitia de servicii de marketing

Data actualizarii: 11 Mai 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
servicii de marketingachizitia de serviciifactura de prestari serviciiONGvenituri

In randurile de mai jos, stabilim in ce masura e legal ca un SRL sa emita factura de prestari servicii de marketing pentru un ONG.

ONG-ul are angajat o persoana pe functia de director comercial. Contractul de prestari servicii a fost incheiat cu ONG-ul pentru a se putea acoperi cheltuielile cu salariile si contributiile aferente salariilor.

ONG-ul nu a realizat niciun fel de venit. Precizam ca SRL -ul si ONG-ul au acelasi sediu. Serviciile prestate de SRL includ si elaborarea unor diferite materiale de marketing (studii de piata, activitati de publicitate etc.).

Astfel, atributiile pe care le are angajatul ONG-ului (director comercial) sunt asemanatoare cu serviciile prestate de SRL. Poate astfel SRL-ul sa emita factura de prestari servicii de marketing pentru un ONG?


Din datele furnizate de dvs rezulta ca este legal ca un SRL sa emita factura de prestari de servicii de marketing pentru un ONG, daca aceasta sunt necesare ONG-ului, chiar si in conditiile in care ONG-ul are angajat si un director comercial.

Din enumerararea dvs a serviciilor de marketing prestate se intelege ca este un volum mare de munca si chiar strict specializat in unele din activitatile de servicii de marketing prestate ( elaborare de brosuri, flyere ) pe care directorul comercial nu le poate desfasura. In general functia de director comercial implica activitati de coordonare a activitatii de vanzare-cumparare si marketing si elaborarea strategiei de marketing a ONG-ului.

De aceea este necesara revizuirea fisei postului directorului comercial in situatia in care are prevazute realizarea in loc de coordonarea si gestionarea activitatilor de marketing.  Chiar daca ONG-ul nu a realizat nici un venit, achizitionarea serviciilor de marketing si prestarea acestora au rolul de a conduce la realizarea de venituri. Nu are implicatii asupra serviciilor de marketing achizitonate situarea in acelasi sediu si a SRL-ului si a ONG-ului.

Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro de Ela Dumitra, Lector Universitar dr.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X