Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Romania si Comisia Europeana nu au ajuns la un acord privind Codul fiscal. FMI nu mai vine

Data aparitiei: 26 Iunie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
noul cod fiscalcomisia europeanaFMIdeficitul bugetarTeodorovici

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat recent ca in ce priveste Comisia Europeana si noul Cod fiscal, nu s-a ajuns inca la un acord, insa o decizie finala va fi luata in cadrul intalnirii Ecofin din 14 iulie.

Urmare a concluziilor misiunii Comisiei Europene, Fondul Monetar International nu va mai efectua vizita de evaluare luna viitoare.

"Pe un un singur punct nu ne-am inteles: Codul Fiscal. O sa fie intalnirea de la Ecofin din 14 iulie, reuniunea ministrilor de Finante, iar Fondul Monetar International desigur nu o sa vina (in iulie — n.r.) pentru ca deja are concluziile din partea Comisiei Europene. (...) Pentru Ecofin se va pregati un raport al acestei misiuni tehnice de la Bucuresti si saptamana viitoare vom sti continutul lui inainte de intalnirea ministrilor de Finante si vom formula un punct de vedere", a declarat Eugen Teodorovici, la finalul discutiilor cu reprezentantii misiunii Comisiei Europene, citat de Agerpres.

De asemenea, acesta a declarat ca ingrijorarea Comisiei Europene are in vedere impactul bugetar pe care Codul Fiscal il va avea din 2016.


In opinia ministrului, atitudinea adoptata de Comisie este fireasca:

"Este o abordare normala din partea Comisiei Europene. In schimb au apreciat foarte mult ceea ce Romania a facut in ultimii ani, ca si masuri de dezvoltare economica, dar acest impact al Codului Fiscal este principalul subiect de discutie intre noi si Comisia Europeana. (...) Ideal ar fi fost sa fie un acord de ambele parti pentru acest proiect atat de important pentru economia Romaniei. (...) Important este ca oricare ar fi situatia, Romania s-a angajat foarte clar ca isi mentine acele angajamente asumate in special in zona de de reforme structurale".

Potrivit aceleiasi surse, tinta de deficit bugetar asumata va fi depasita temporar, nivelul estimat fiind de 2,9% din PIB pentru 2016. Ministrul de Finante, informeaza Agerpres, considera ca este posibil ca la fundamentarea bugetului pe 2016 sa fie posibila o scadere de la 2,9% la 2,5% din PIB a deficitului.

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X