Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Decizia Curtii Europene de Justitie: Administratia financiara trebuie sa acorde dreptul de deducere a TVA entitatilor care au avut tranzactii cu operatori declarati inactivi

Data aparitiei: 23 Octombrie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
deducere tvadreptul de deducereDirectiva 2006/112/CEvenituri fiscale

CECCAR informeaza ca a fost publicata Hotararea Curtii Europene de Justitie (Camera a doua) C-101/16 din 19 octombrie 2017 in cauza SC Paper Consult SRL impotriva Directiei Regionale a Finantelor Publice Cluj-Napoca si Administratiei Judetene a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud.

Hotararea se refera la interpretarea Directivei 2006/112/CE a Consiliului din 28 noiembrie 2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata in cazul in care administratia financiara a unui stat refuza dreptul de deducere a TVA unei persoane impozabile pe motiv ca "operatorul care i-a prestat servicii in schimbul unei facturi pe care figureaza separat pretul si TVA a fost declarat inactiv de administratia fiscala a unui stat membru (…)", potrivit pct. 33 al documentului.

Astfel, informeaza aceeasi sursa, hotararea arata ca dreptul persoanelor impozabile de a deduce din TVA pe care o datoreaza taxa pe valoarea adaugata datorata sau achitata pentru bunurile achizitionate si pentru serviciile primite anterior de acestea constituie un principiu fundamental al sistemului comun al TVA instituit prin legislatia Uniunii.

Conform deciziei Curtii in cauza mentionata, Directiva 2006/112/CE a Consiliului trebuie sa fie interpretata "in sensul ca se opune unei reglementari nationale precum cea in discutie in cauza principala, in temeiul careia dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata este refuzat unei persoane impozabile pentru motivul ca operatorul care i‑a furnizat o prestare de servicii in schimbul unei facturi pe care figureaza separat pretul si taxa pe valoarea adaugata a fost declarat inactiv de administratia fiscala a unui stat membru, aceasta declarare a inactivitatii fiind publica si accesibila pe internet oricarei persoane impozabile in acest stat, atunci cand acest refuz al dreptului de deducere este sistematic si definitiv, nepermitand sa se faca dovada absentei unei fraude sau a unei pierderi de venituri fiscale".






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X