Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | Altele

Cum de s-a imprumutat statul roman la cea mai mare dobanda

Data actualizarii: 26 August 2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
PIBdatoria publicabuget de statimprumut statbanci

In vreme ce romanii incearca sa faca imprumuturi la dobanzi cat mai convenabile, statul roman a reusit sa bata recordul la cea mai mare dobanda la un imprumut contractat. Astfel, Ministerul Finantelor Publice a facut un imprumut de  226,49 milioane de lei de la bancile comerciale, printr-o emisiune de obligatiuni benchmark, cu scadenta la 10 ani, plasata la licitatie prin intermediul Bancii Nationale a Romaniei.

Aceste titluri de stat au scadenta in 2021, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecata emisiunea este de 7,59%, in crestere de la 7,46%, la ultima emisiune din iulie 2011. Dobanda se dovedeste astazi ca fiind una dintre cele mai mari din ultimii 6 ani, dat fiind faptul ca doar in 2005 statul s-a mai imprumutat la un randament care depasea 7,59%.

La licitatie au participat Alpha Bank Romania, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank Romania, ING, Raiffeisen Bank, RBS Bank Romania si UniCredit tiriac Bank.

De la inceputul anului si pana in prezent, MFP a imprumutat de la banci aproximativ  34 de miliarde de lei. In ceea ce priveste deficitul bugetar pentru anul 2011, acesta este de  23,953 miliarde lei. Datoria publica a Romaniei ajunge in prezent la 200,663 miliarde lei si reprezinta 37,02% din Produsul Intern Brut.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X