Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Distribuirea dividendelor in numerar. Ce spune legea nr. 70/2015?

Data aparitiei: 02 Iulie 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Distribuirea dividendelor in numerar. Ce spune legea nr. 70/2015?
dividendeadministratorordin de platavirament bancar

Aveti nelamuriri legate de distribuirea dividendelor in numerar? Specialistul nostru ne va interpreta prevederile Legii nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata.

Un contribuabil doreste sa stie daca dividendele se pot ridica intr-o luna de catre administratorul unic (dividende atat prin casa cu dispozitie de plata cat si prin banca cu ordin de plata).
 

Distribuirea dividendelor in numerar: raspunsul specialistului

Plata dividendelor catre actionarii persoane fizice se poate face in numerar doar in limita unei sume de 10.000 lei pe zi, iar diferenta pana la concurenta sumei distribuita ca dividende sa fie achitata prin virament bancar.
 

Atentie!

A nu se efectua plati fragmentate care sa depaseasca aceasta valoare.

Baza legala este data de preverile Legii nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea OUG nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata, operatiunile de plati in numerar efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate,intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, liber profesionisti, persoane fizice care desfasoara activitati in mod independent, asocieri si alte entitati cu sau fara personalitate juridica de la/catre oricare dintre aceste categorii de persoane, catre persoane fizice, reprezentand contravaloarea unor achizitii de bunuri sau a unor prestari de servicii, dividende, cesiuni de creante sau alte drepturi si restituiri de imprumuturi sau alte finantari se efectueaza cu incadrarea in plafonul zilnic de 10.000 lei catre o persoana.


 

Raspunsul a fost oferit pe portalcontabilitate.ro de Dana Apostolescu - Expert contabil.






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X