Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Altele

Contractul de arendare. Obligatii de inregistrare

Data actualizarii: 19 Aprilie 2012
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
contract de arendareact aditionaladministratia financiaraCodul civil




Va prezentam, in cele ce urmeaza, modalitatea de inregistrare a actului aditional prin care se modifica nivelul arendei. Astfel, conform art. 1.838 din Codul civil, contractul de arendare trebuie incheiat in forma scrisa, sub sanctiunea nulitatii absolute.

Sub sanctiunea unei amenzi civile stabilite de instanta de judecata pentru fiecare zi de intarziere, arendasul trebuie sa depuna un exemplar al contractului la consiliul local in a carui raza teritoriala se afla bunurile agricole arendate, pentru a fi inregistrat intr-un registru special tinut de secretarul consiliului local.

Toate cheltuielile legate de incheierea, inregistrarea si publicitatea contractului de arendare revin arendasului.
 
In conformitate cu prevederile art. 81 alin. (2) din Codul fiscal , contribuabilii care obtin venituri din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal au obligatia inregistrarii contractului incheiat intre parti, precum si a modificarilor survenite ulterior, in termen de 15 zile de la incheierea/producerea modificarii acestuia, la organul fiscal competent.
 
Asadar, persoana fizica care obtine venituri din arendare are obligatia de a inregistra la organul fiscal competent contractul incheiat intre parti precum si actele aditionale incheiate pentru modificarile survenite ulterior, in termen de 15 zile de la incheierea/producerea modificarii acestuia.
 
In privinta inregistrarii la consiliul local, Codul civil nu impune in mod expres inregistrarea actelor aditionale asa cum o face Codul fiscal in privinta inregistrarilor la organul fiscal competent. Insa, intrucat se modifica contractul incheiat si inregistrat la consiliul local consideram ca se impune inregistrarea si a actelor aditionale incheiate pentru modificarile survenite ulterior la contractele inregistrate.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X