email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine nu emite bon fiscal nu va mai avea dreptul sa ceara plata cuvenita

Bon fiscalpatronateturismscutireimpozit pe profitul reinvestitbacsisnota de platareducerea TVA


O propunere cel putin surprinzatoare vine din partea patronatelor din turism: pe langa un TVA de 9% in alimentatia publica, se propune si ca orice client care nu primeste bon fiscal in restaurante sau baruri, sa fie liber sa plece fara sa plateasca.

Totodata, anunta Mediafax, se doreste trecerea bacsisului pe nota si scutirea de  jumatate din taxele si impozitele pe cladire pentru hotelurile cu activitate sezoniera.

Aceste masuri vin laolalta cu lista propusa de ANAT si FPTR care include 25 de puncte pentru Departamentul pentru IMM si Turism si Autoritatea Nationala pentru Turism, in scopul redresarii turismului autohton.

In ce priveste posibilitatea ca un client sa plece fara sa plateasca nota, Lucia Morariu, presedintele ANAT a declarat pentru Mediafax:

"In acest fel, personalul de servire va fi determinat sa emita nota de plata fiscalizata, sub sanctiunea de a nu primi banii de la client. Toate sumele astfel incasate vor fi fiscalizate, ceea ce va aduce bugetului de stat TVA, impozit pe profit si alte taxe".

Printre propunerile emise se numara si facilitati in industria de turism, informeaza agentia de stiri, precum scutirea de impozit pe profitul reinvestit in turism, cota TVA redusa la 9% pentru toate activitatile din turism sau recunoasterea primirii de turisti straini in Romania ca activitate de export.


                                                       yumsugar.com

De asemenea, patronatele cer scutirea de impozitul de 16% pentru profitul reinvestit de catre structurile de primire turistica si agentiile de turism, si clarificarea procedurilor si regulilor necesare pentru a dovedi perioada de functionare de minim sase luni in statiunile cu activitate sezoniera, in vederea obtinerii scutirii de 50% pentru taxele si impozitele pe teren si cladire, noteaza agentia.

In ce priveste trecerea bacsisului pe nota de plata, citeaza Mediafax, se considera ca acest lucru ar permite angajatorului sa cunoasca atat nivelul veniturilor reale obtinut de angajatul care serveste, cat si calitatile personale ale acestuia in procesul de servire a consumatorului, stiut fiind ca aceia care primesc bacsis mai mare sunt vanzatori mai buni si trebuie recompensati si de angajator prin stimulente.

Referitor la aceste noi propuneri, Lucia Morariu a mai precizat:

"Masura propusa va putea avea efecte benefice doar daca bacsisului de pe nota de plata i se va aplica un impozit maxim de 16%. in cazul in care cineva se va gandi sa impoziteze bacsisul cu 80%, cat reprezinta in prezent media taxelor pe salariul net, masura nu va functiona. De asemenea, propunerea o sustinem si va avea efecte benefice doar daca va fi insotita de masuri in contrapondere, de reducere a TVA si alte facilitati fiscale pentru turism. Noi ne-am facut datoria de a indica cateva resurse pentru a sustine facilitatile pe care le consideram absolut necesare".



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

[LIVE] Participati la Conferinta Nationala de Contabilitate din 2 Iulie


Va invitam la Video Conferinta
Nationala de Fiscalitate si Contabilitate


Atentie! Video Conferinta din 2 iulie 2024 de la Bucuresti
va fi transmisa LIVE pe Internet! 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Bon fiscalpatronateturismscutireimpozit pe profitul reinvestitbacsisnota de platareducerea TVA


Data aparitiei: 14 Aprilie 2014

Votati articolul "Cine nu emite bon fiscal nu va mai avea dreptul sa ceara plata cuvenita":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X