Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

FMI a cerut un studiu de impact privind legea insolventei personale

Data aparitiei: 27 Ianuarie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Legea insolventeipersoanele fiziceinsolventalegea falimentului personalFMIstudiuPonta

Potrivit celor mai noi declaratii facute de premierul Victor Ponta, Fondul Monetar International (FMI) a cerut intr-adevar un studiu de impact privind legea insolventei personale.

In ce priveste acest studiu si crearea unui cadru legislativ penrtu legea insolventei personale, premierul a mentionat ca PSD este in favoarea unei legi care sa protejeze persoanele fizice in fata crizelor financiare, informeaza Mediafax.

La inceputul acestei saptamani, anunta aceeasi sursa, intrebat daca va discuta cu FMI despre legile conversiei si insolventei, premierul declarase ca Guvernul nu are acest lucru in program, ca FMI trebuie sa discute cu Parlamentul despre aceste acte normative si ca nu a vazut scrisoarea FMI.

Potrivit Mediafax, referitor la scrisoarea trimisa de FMI Parlamentul, BNR si ministerului Justitiei despre aceste acte normative, Ponta a raspuns: "Nu comentez".

Mediafax a anuntat anterior ca FMI isi exprima ingrijorarea, intr-o scrisoare transmisa ministrului Finantelor, Darius Valcov, in legatura cu legea falimentului personal, precizand ca, fara un studiu de impact adecvat si fara consultarea partilor interesate, aceasta poate avea un impact negativ asupra pietei financiare.

 

"O lege a falimentului personal eficienta reprezinta o componenta importanta a sistemului modern de insolventa si sprijinim eforturile autoritatilor de a realiza o legislatie in acest domeniu. Suntem, totusi, profund ingrijorati de faptul ca adoptarea unei legi a falimentului personal fara un studiu de impact adecvat, fara consultarea partilor interesate si fara un sprijin institutional adecvat nu-si va atinge obiectivele", se arata intr-o scrisoare a FMI transmisa duminica ministrului Finantelor, Darius Valvov, citat de aceeasi sursa.

Aceeasi scrisoare recomanda autoritatilor sa adopte legea falimentului personal numai dupa efectuarea studiilor de impact necesare si dupa consultarea partilor.
 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X