Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie fiscala Contabilul.ro | Stiri

95% dintre reprezentantii grupurilor multinationale prezente in Romania cred ca vor fi mai expusi controalelor fiscale

Data aparitiei: 26 Septembrie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
bepscontroale fiscobligatii de raportaremultinationale

Un sondaj online realizat de Deloitte Romania arata ca reprezentantii companiilor multinationale prezente in Romania (95%) considera ca vor fi mai expusi controalelor fiscale in viitor ca urmare a modificarilor aduse de baza impozabila si a mutarii artificiale a profiturilor in alt stat (Base Erosion and Profit Shifting – BEPS).

Astfel, jumatate dintre reprezentantii mediului de afaceri din Romania (50%) considera ca vor avea obligatii de raportare suplimentare, 17% se asteapta la o crestere a impozitului pe profit datorat, iar 13% anticipeaza o dubla impozitare a unor venituri, informeaza Agerpres citand datele sondajului amintit.

Se mentioneaza si ca un procent de 68% anticipeaza ca va creste riscul ca Fiscul sa faca ajustari ale preturilor practicate in tranzactiile intra-grup in cadrul controalelor fiscale ca urmare a implementarii directivei europene privind raportarea obligatiilor in fiecare tara (country by country reporting adoptat de Romania prin OUG 42/2017).

De asemenea, 58% precizeaza ca au aflat atat de proiectul BEPS, cat si de masurile pe care le-a adoptat sau urmeaza sa le adopte Romania ca membru asociat BEPS. in plus, 42% dintre cei chestionati au efectuat pana in prezent o analiza a impactului BEPS asupra activitatii companiei dintre cei care au efectuat analiza.

Conform respondentilor, cele mai afectate categorii de tranzactii intra-grup de proiectul BEPS vor fi: prestarea de servicii (38%), furnizarea de know how si alte drepturi de proprietate intelectuala (18%) si finantarea (13%).

Deloitte Romania a intreprins, in perioada august - septembrie 2017, un sondaj online privind impactul masurilor din planul impotriva erodarii bazei impozabile si a mutarii artificiale a profiturilor in alt stat (Base Erosion and Profit Shifting - BEPS).

Pe de alta parte, Romania nu a fost inclusa in sondajul global pentru ca nu era membru asociat al BEPS la momentul derularii sondajului. tara noastra a dobandit aceasta calitate la inceputul lunii iunie 2017.

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X